12 d’agost de 2020 12/8/20

Colp al narcotràfic a Alacant: la policia incauta més de 30 quilos de marihuana en tres operacions

Colp al narcotràfic a Alacant: la policia incauta més de 30 quilos de marihuana en tres operacions - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Colp al narcotràfic a Alacant: la policia incauta més de 30 quilos de marihuana en tres operacions - (foto 2)

  En la lluita contra el tràfic de drogues la Policia Nacional ha desmantellat tres plantacions de marihuana a les ciutats d'Elda, Elx i Benidorm, i ha detingut a cinc persones per aquests fets.

  Un operatiu a Elda amb més de 26 quilos de marihuana intervinguda

  En l'operatiu realitzat a la ciutat d'Elda els agents pertanyents a la Brigada de Policia Judicial van tindre coneixement d'una possible plantació de grans magnituds en el barri conegut com la Tafalera i després de realitzar les investigacions pertinents van localitzar a dues persones que podrien estar vinculades amb la plantació.

  Malgrat la complexitat de la investigació pel fet que la barriada on es trobaven els habitatges dels investigats és una zona deprimida econòmicament, els investigadors van anar recopilant les perquisicions necessàries per a poder confirmar la veracitat dels fets, entre elles van comprovar que tenien un enganxament il·legal de llum i d'aigua presumptament per a proveir la plantació de marihuana.

  Arran de totes les proves recaptades es va realitzar un dispositiu en el qual es van practicar tres registres domiciliaris en els quals es va detindre a dues persones i es van confiscar més de 26 quilos de cabdells de marihuana, multitud de llums i transformadors amb els quals estaven defraudant fluid elèctric, aconseguint a més desinstal·lar la connexió il·legal d'electricitat i subministrament d'aigua amb la col·laboració de la companyia elèctrica de llum i aigua.

  Els detinguts de 61 anys, d'origen espanyol, van ser posats a la disposició del Jutjat en Funcions de Guàrdia d'Elda.

  Un home de nacionalitat xinesa detingut en la localitat de Benidorm

  A la ciutat de Benidorm els agents encarregats del cas pertanyents a la Brigada de Policia Judicial, arran dels exercicis propis de la seua labor van tindre coneixement, que en el soterrani d'un habitatge d'alt "standing" podrien estar cultivant marihuana. Amb les vigilàncies realitzades es va poder comprovar que qui accedia a l'habitatge era un ciutadà d'origen asiàtic, que presumptament havia llogat l'immoble amb l'únic propòsit de mantindre una plantació de marihuana.

  Els policies continuant amb les perquisicions, van esbrinar que en l'habitatge existia una defraudació de fluid elèctric d'importància considerable.

  En el registre practicat els agents van intervindre 5 quilos de cabdells de marihuana i unes 3000 plantes, algunes d'elles de més d'un metre d'altura, també es va intervindre una balança de grans dimensions i es va detindre a una persona per cultiu de drogues.

  La investigació continua oberta pel que no es descarten més detencions.

  Un búnquer per a guardar la droga a Elx

  D'altra banda a la ciutat d'Elx agents de la Brigada de Policia Judicial van rebre informació sobre una plantació de marihuana situada en la partida Baia Baixa, després de gestions d'esbrinament els investigadors van aconseguir localitzar-la i identificar a les persones que s'encarregaven del cultiu de les plantes i de la seua posterior distribució en la barriada dels Palmerars d'aqueixa localitat, barri molt castigat des de fa dècades pel tràfic de drogues.

  Fruit d'aquesta investigació es va procedir a la detenció de tres persones d'origen espanyol, i es van practicar dos registres domiciliaris on es van intervindre 159 plantes de marihuana, haixix, cocaïna, balances de precisió i maquinària elèctrica necessària per al cultiu.

  Es dóna la circumstància que una dels habitatges utilitzats per al cultiu i com a magatzem d'aquestes substàncies havia sigut fortificada com si d'un búnquer es tractara. Les finestres havien sigut segellades amb plaques de metall i en l'entrada els arrestats havien instal·lat una doble porta reforçada amb planxes de gruix considerable, per la qual cosa els agents van haver d'implicar-se a fons per a aconseguir accedir a l'habitatge utilitzant sofisticats mètodes d'obertura.

  Durant el registre en una dels habitatges es va comprovar per part de la companyia elèctrica al subministrament estava enganxat a l'enllumenat públic, procedint a la seua desinstal·lació.

  Els dos detinguts, de 28 i 36 anys van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció d'Elx acusats dels delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

  La Prefectura Provincial d'Alacant ha establit dispositius especials en totes les Comissaries de Policia Nacional de la província amb la finalitat de reforçar la lluita contra el tràfic de substàncies estupefaents i tendents especialment a l'erradicació dels cultius de marihuana tipus "indoor", aconseguint en poc temps el desmantellament de multitud de plantacions d'aquest tipus i la detenció de les persones responsables d'aquestes.

  Pujar