24 de setembre de 2020 24/9/20

Balastegui: “La incompetència del PP ha portat a Benidorm a la vora d'una vaga de treballadors de neteja viària”

Balastegui: “La incompetència del PP ha portat a Benidorm a la vora d'una vaga de treballadors de neteja viària” - (foto 1)

    El Grup Municipal Ciutadans (Cs), a través del seu portaveu adjunt Juan Balastegui, ha alertat que “la incompetència del PP ha portat a la ciutat de Benidorm a estar a la vora de patir una vaga de treballadors de neteja viària, dies abans de Setmana Santa”. Una vaga, segons ha afegit Balastegui, que “podem tornar a tindre sobre la taula al començament de l'estiu si el PP continua incomplint els acords plenaris i no dona celeritat a la redacció del nou plec de condicions que regule el nou contracte, que ha d'estar llest abans d'eleccions municipals”.

    El representant de Ciutadans ha recordat que “en 2017 portem a ple una moció que obligava a convocar comissions de seguiment de les gestions que havien de fer-se per a traure a concurs contractes com el de la recollida de fem i neteja viària, que caducaven a final de 2018”. No obstant això, afig el regidor, “per motius que només coneix el PP, han continuat funcionant amb el contracte caducat generant un conflicte que ens pot implicar molts problemes a tots els ciutadans, i obligant els operaris a continuar treballant amb una maquinària obsoleta que més que netejar, embruta”.

    El regidor ha recordat que “les condicions aprovades en el ple respecte al contracte amb FCC només posposen un conflicte sobre el qual, fins ara, els Tribunals han donat la raó a l'Ajuntament de Benidorm, que ve a dir que qualsevol conveni d'empresa vincula a aquesta i als seus treballadors, els quals tenen dret al fet que es respecten les prestacions i drets continguts en el conveni, però aquest no ha de repercutir en el contracte que l'empresa te amb l'Ajuntament”.

    Balastegui ha reclamat al PP exigir a FCC l'abonament de l'aval que cobrisca amb la despesa extraordinària que l'Ajuntament assumirà en acceptar el conveni d'empresa temporalment fins a maig, “data en què ha de tindre's llest el nou plec de condicions. No hi ha més excuses, necessitem traure ja a concurs aquest servei i dotar-li dels mitjans necessaris per a retornar a Benidorm la neteja que mereix”, ha insistit.

    Pujar