elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafa Simó anuncia la implantació d'un Hospital de Dia de Salut Mental Infanto Juvenil a Benicàssim

Rafa Simó anuncia la implantació d'un Hospital de Dia de Salut Mental Infanto Juvenil a Benicàssim
  • El cap de llista del PSPV-PSOE a les Corts per Castelló també ha destacat l'avanç en la gestió de l'Espai Sanitari de Castelló de la Plana

El cap de llista del PSPV-PSOE a les Corts per Castelló, Rafa Simó, juntament amb el candidat autonòmic Carlos Laguna, ha afirmat que el govern de Ximo Puig és un govern que té en compte a la província i que, un exemple d'això és que aquest mateix any es posarà en marxa l'Hospital de Dia de Salut Mental Infant Juvenil a Benicàssim "amb l'objectiu de continuar millorant l'assistència sanitària, també la que té a veure amb la salut emocional".

En una compareixença davant els mitjans, Simó ha explicat que, en aquests moments, està finalitzant la compra de les instal·lacions per part de la Generalitat de l'antiga residencia orde religiós de Benicàssim per a la implantació d'aquest nou centre sanitari. L'Hospital de Dia Infant Juvenil estarà integrat per 10 professionals: 1 psiquiatre, 2 psicòlegs/es, 2 infermers/es especialistes en salut mental, 1 treballador/a social, 2 TCAE (Tècnic en Cures Auxiliars d'Infermeria), 1 terapeuta ocupacional i 1 administratiu/iva). A més, es desenvoluparà l'I Pla de Salut Mental impulsat pel govern de Ximo Puig.

Simó també ha destacat l'avanç en la gestió de l'Espai Sanitari de Castelló de la Plana (nou Hospital General de Castelló), "que ja compta amb el pla funcional i amb l'acord de tots els propietaris dels terrenys on se situarà". "La pròxima legislatura continuarem reforçant la sanitat pública destinant més inversió a l'atenció primària, infraestructures i salut mental amb una clara finalitat, oferir una atenció digna i humanitzada", ha afegit Simó.

El cap de llista autonòmic ha assenyalat altres propostes com les desgravacions fiscals de fins a 500 euros per a tractaments de salut bucodental, despeses en salut visual, audiòfons, pacients amb malaltia celíaca i consultes de Salut Mental.

Per la seua part, Laguna ha posat en valor el pressupost en sanitat per a 2023 a Castelló amb 8.238 milions d'euros "que suposen 400 milions més que l'any anterior, representa el 29% del pressupost de la Generalitat i triplica el pressupost de 2015, la qual cosa fixa la posició del PSPV per a apostar, sense cap mena de dubtes, per una sanitat pública i universal".

Unes altres de les mesures que es posaran en marxa la pròxima legislatura són: centres de salut 24 hores en tots els departaments de salut amb equips de personal específic per a l'atenció urgent; es podrà consultar en temps real l'espera en urgències per a poder rebre l'atenció en el menor temps possible; el nou programa Cuidant la Primària de cogobernança amb els ajuntaments per a la construcció dels centres de salut finançats per la Conselleria; el Pla Crèixer+ de construcció, ampliació i reforma dels centres sanitaris; 6 centres de tatuatge per a mugró (1 a Castelló, 2 a València i 2 a Alacant); i reforç a l'atenció geriàtrica, entre altres.

Pujar