2 de juliol de 2020 2/7/20

El PSPV-PSOE de Benicàssim presenta una moció per a demanar un carrer en honor a l'històric socialista Antonio Gimeno

El PSPV-PSOE de Benicàssim presenta una moció per a demanar un carrer en honor a l'històric socialista Antonio Gimeno - (foto 1)
  • Alcalde destaca l'esperit “conciliador, democràtic i desinteressat” que va demostrar com a regidor

El PSPV-PSOE de Benicàssim portarà al ple de demà una moció per a demanar un carrer en honor a l'històric socialista recentment mort Antonio Gimeno Roca. Gimeno va ser regidor a l'ajuntament benicense en la primera legislatura de la democràcia en 1979 i ostenta el títol de Fill Adoptiu.

El portaveu del Grup Municipal Socialista, Miguel Alcalde, destaca que Gimeno “va ser una persona de reconegut prestigi i va desenvolupar una gran labor en benefici de Benicàssim, a més de destacar pel seu esperit conciliador, democràtic i desinteressat”.

Antonio Gimeno Roca, nascut a Castelló de la Plana, era fill d'un guàrdia d'assalt mort durant la Guerra Civil i va haver d'emigrar al Regne Unit on va treballar com a majordom. El 1979, va accedir en condició de regidor electe a la primera corporació democràtica de Benicàssim després del període de dictadura franquista.

Al costat de Palmira Pla —diputada per la circumscripció de Castelló en les eleccions de 1977— Antonio Gimeno va ser part decisiva en l'entesa entre dretes i esquerres per a tancar el conegut com Pacte de la Parreta en 1983. Uns altres de les fites més destacades de Gimeno van ser la salvaguarda de les Viles del Passeig Pilar Coloma, la posada en marxa del que hui dia encara es coneix com la Casa de la Cultura i l'adquisició de Villa Elisa per al municipi.

Pujar