elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El projecte “Benicàssim Saludable”, seleccionat per al Congrés Nacional de Ciutats Intel·ligents

El projecte “Benicàssim Saludable”, seleccionat per al Congrés Nacional de Ciutats Intel·ligents
  • Cristina Fernández participarà el pròxim 15 de setembre a Madrid en la taula redona “Resilencia Digital: Efectivitat de les Ciutats Intel·ligents enfront del COVID-19 una nova oportunitat?”

El projecte de Benicàssim Destinació Turística Intel·ligent denominat Benicàssim Saludable ha sigut seleccionat pel Congrés Nacional de Ciutats Intel·ligents per a ser publicat en el Llibre de Comunicacions i Projectes de Ciutat Intel·ligent del Congrés. És la primera vegada que una ciutat castellonenca participa en aquest congrés presentant la seua proposta, que compta amb el suport institucional de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial i la societat estatal RED.es, de la qual depenen les Ciutats Intel·ligents.

La proposta de Benicàssim serà donada a conéixer a nivell nacional i com explica la regidora de Turisme, Territori Intel·ligent i Desenvolupament Sostenible, Cristina Fernández, “inclou diverses solucions avançades on entremesclen sistemes certificats anticovid i bioseguretat amb sistemes de telemedicina, permetent que els turistes que arriben a la destinació troben una oferta de turisme de salut, combinat amb gastronomia i activitats saludables. Tot això sota el prisma de la innovació, aplicant noves solucions mai vistes al nostre país i que ha portat a Benicàssim a ser un dels projectes innovadors més potents d'Espanya”.

Cristina Fernández ha continuat explicant que "des de l'any 2015, Benicàssim ha estat treballant per a convertir-se en una Destinació Turística Intel·ligent (DTI)  i saludable, i ara, amb la pandèmia del COVID-19, som conscients que hem encertat plenament. Si haguérem de tornar a dissenyar un pla per a Benicàssim, tornaríem a crear almenys el 80% de les propostes que ja teníem dissenyades”. L'edil de la primera regidoria de Territori Intel·ligent a Espanya ha recordat que “l'any passat vam crear la marca Benicàssim Saludable com a destinació orientada a fomentar els valors gastronòmics, esportius i començar un reforç en el turisme de salut i benestar. La tecnologia per si sola no marca la diferència pel que hem d'enfocar l'objectiu tecnològic en àrees com la sostenibilitat mediambiental, la millora de la qualitat de vida que garantisca el desenvolupament sostenible i la millora dels serveis i l'oferta turística”.

A més, Fernández participarà en la taula redona titulada Resiliència Digital: Efectivitat de les Ciutats Intel·ligents enfront del COVID-19 una nova oportunitat?, que estarà moderada per Félix Herrera, Coordinador Grup Smart Cities del Col·legi Oficial Enginyers de Telecomunicació.

La sisena edició de l'esdeveniment ja consolidat com el fòrum de referència sobre les Ciutats i Territoris Intel·ligents a Espanya, se celebrarà sota el lema “Descarbonizar, Digitalitzar i Distribuir: Reptes de futur de les ciutats cap al 2050”. Per a això, abordarà els aspectes clau relacionats amb les Ciutats i Territoris Intel·ligents, posant l'accent en com la utilització de la tecnologia i la innovació permetran aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, en el marc de l'Agenda Urbana 2030, i els compromisos europeus d'una societat lliure d'emissions de CO2 l'any 2050.

Pujar