elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Personal municipal de Benicàssim coneix el protocol de protecció de la tortuga babaua

Personal municipal de Benicàssim coneix el protocol de protecció de la tortuga babaua
  • La trobada s'ha basat a saber la manera d'actuar davant les nidificacions a les platges d'aquest exemplar

Personal de la brigada municipal, de l'àrea de Medi ambient i de Sanitat de l'Ajuntament de Benicàssim han participat aquest matí en una reunió formativa per a saber com actuar davant les nidificacions a les platges de la tortuga babaua (caretta caretta).

La iniciativa s'ha realitzat després de la solta de tortugues que va tindre lloc divendres passat a la platja del Voramar, “i després de conversar amb la Fundació Oceanogràfic i la Fundación Azul Marino vam veure interessant realitzar una xarrada dirigida al personal municipal que treballa a les platges per a conéixer l'espècie i els procediments que cal seguir quan es detecten petjades, cries o posades de tortugues marines en el litoral”, ha indicat l'edil de Platges i Medi ambient, Elena Llobell.

La regidora de Desenvolupament Sostenible, Cristina Fernández, també ha acudit a la reunió i ha mostrat el seu interés “per continuar conscienciant a la ciutadania davant la protecció de diverses espècies, de la biodiversitat, potenciant l'educació ambiental amb formacions destinades a tota mena de públic”.

Des de la Fundación Azul Marino han explicat que la implantació de tortugues marines en les nostres costes mediterrànies està augmentant molt de pressa ja que l'increment de les temperatures ha obligat a les poblacions de tortugues babaues d'altres zones del món a desplaçar-se al litoral mediterrani que ara reuneix les condicions per al desenvolupament del cicle complet de reproducció.

Ara és temps d'implantació i, en cas de detectar una tortuga a la nit a la platja cal telefonar al 112. A més, no cal tocar-les ni fer soroll, no traure fotos amb flaix i evitar posar-se en el seu camp de visió.

Pujar