elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Penya Ciclista i l'atleta Carmen Ramos, esments especials de la Gala de l'Esport benicenc

La Penya Ciclista i l'atleta Carmen Ramos, esments especials de la Gala de l'Esport benicenc
  • A les 19,30 hores començarà “la cita esportiva de l'any” amb un auditori al complet per a homenatjar l'esport de Benicàssim

MÉS FOTOS
La Penya Ciclista i l'atleta Carmen Ramos, esments especials de la Gala de l'Esport benicenc - (foto 2)

Divendres que ve 10 de febrer estan citats en el Teatre Francisco Tárrega els Clubs, Associacions i Entitats Esportives, així com esportistes benicencs amb motiu de la celebració de la Gala de l'Esport Municipal. A més dels premis individuals i col·lectius, es duran a terme dos esments especials. Concretament l'esment especial per la seua trajectòria esportiva és per a la Penya Ciclista de Benicàssim que compleix “les seues noces d'or” d'existència promovent aquesta competició i la vida sana en totes les generacions des de fa ja 50 anys.

A les 19 hores estan convocats tots els convidats a la cita que començarà a les 19,30 hores. Un auditori a vessar per a homenatjar l'esport a Benicàssim i tots els valors que promou. És un esdeveniment que portem temps preparant amb il·lusió. Gràcies als clubs de la ciutat i a l'esforç de les famílies, els nostres esportistes estan collint triomfs i porten amb orgull el nom de la nostra ciutat, i això es mereix un reconeixement. Ells són un vertader exemple d'esforç, constància i superació. La cita esportiva de l'any congregarà un auditori complet per a homenatjar l'esport de Benicàssim”, ha destacat el regidor de l'Àrea d'Esports, Arturo Martí.

Aquest primer esdeveniment post pandèmia compta amb dos esments especials: la col·lectiva, a la Penya Ciclista de Benicàssim pel seu 50 aniversari, que concretament porta des de 1972 vinculats a la competició esportiva en el ciclisme. Per a aqueixa data cinc joves, entre ells Ernesto Domenéch, Vicente Marqués i Francisco Soliva, van formar el que seria el primer equip de la Penya Ciclista de Benicàssim. Des de llavors l'agrupació ha aconseguit nou primers llocs en campionats del món i dotze en campionats d'Espanya en diferents categories. A més, van ser el segon club d'Espanya a incorporar un equip constituït íntegrament per dones. Al llarg de la seua història han passat al voltant de 2.500 ciclistes, alguns d'ells s'han convertit en ciclistes professionals com Joaquim Rodríguez, David Muntaner o Gaspar Mas, entre altres.

L'esment especial, a títol individual, ha sigut per a Carmen Ramos Vellón, atleta benicenca especialitzada en proves combinades. En 2018 va batre el rècord d'Espanya d'heptatló durant els Campionats d'Espanya d'Atletisme Sub-23. En 2022 se li va concedir el premi Reina Sofia de l'Esport de 2019 pel seu gest esportiu durant una competició en ajudar a María Vicente en el seu intent de batre el seu propi rècord d'heptatló. Compte en el seu palmarés amb quatre Campionats d'Espanya en diferents disciplines: de pentatló en pista coberta i heptatló Sub-23 en 2018, pentatló en pista coberta per a 2017 i de Sub-16 de pes en pista coberta en 2013.

Pujar