elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Benicàssim planteja arribar a un acord per als pressupostos de 2019

    El grup municipal de Compromís per Benicàssim ha presentat una llista d'inversions que considera «prioritàries». «Volem que es tinguen en compte en els pressupostos de 2019 ja que són uns comptes que ha d'executar l'actual equip de govern i el que es constituïsca com a resultat de les eleccions municipals de 2019», ha assenyalat Joan Bonet. El portaveu del grup municipal de Compromís considera que, per aquesta raó, «haurien de tindre el màxim consens possible» entre les diferents forces polítiques que conformen la corporació.

    Entre les diferents inversions, des de Compromís destaquen la necessitat de construir un Centre Cívic a la zona de Benicàssim Sud, «ja que cada vegada viu més gent durant tot l'any i en canvi, està en una situació d'abandonament total per part de l'actual Ajuntament». Bonet ha indicat que el centre cívic permetria realitzar reunions del veïns i fer gestions amb l'administració pública, a més de donar cohesió social i territorial a la zona.

    Des de la coalició també consideren «urgent» canalitzar les de pluvials a l'avinguda Ferrandis Salvador a la zona de l'Heliòpolis i urbanitzar de diversos carrers.

    Bonet també planteja que Benicàssim dispose d'habitatges socials disponibles per a casos de necessitat del veïnat que «per circumstàncies particulars o causes de força major, es quede sobtadament sense la seua llar, fins que es trobe solució definitiva i tinga on reubicar-se. Per aquesta raó, la coalició demana que una part de les inversions haurien de destinar-se a adquirir habitatges per a aquesta finalitat.

    Construir un skate park «viable» en què es puguen realitzar campionats oficials és una altra de les inversions que reclama la coalició. Joan Bonet ha afirmat que «les polítiques de joventut han estat les grans absents durant l'actual corporació municipal». Aquesta infraestructura, indiquen des de la coalició, permetria obrir un nou nínxol de mercat turístic i permetria ampliar els esdeveniments lligats als festivals.

    Un altra inversió que plantegen des de Compromís és millorar la zona del baixador de trens, «mal coneguda com a estació, perquè es troba en un 'estat en que es troba és deplorable, tant per la falta d'indicacions, per la falta de llum i per la manca d'informació útil per al nou vingut». Al mateix temps, Bonet demana una interconnexió amb l'autobús urbà, que puga connectar el baixador amb tots els punts del terme municipal.

    El portaveu considera «absurd» que un municipi de 18.000 habitants, en el qual el turisme és un dels pilars de l'economia, no dispose d'una estació i s'haja de conformar amb un baixador. «Aquesta situació ens penalitza pel que fa al número de parades i als serveis que podria oferir una estació com cal», ha assenyalat Bonet, qui ha responsabilitzar l'equip de govern «per no haver aconseguit canviar aquesta situació».

    Entre altres mesures, la coalició també planteja rebaixar el tipus de gravamen de l'IBI. Bonet ha assenyalat l'equip de govern del PP, amb el suport de Ciutadans i el PSOE, d'haver-lo incrementat fa tres anys. En aquest sentit, Compromís demana tornar al 0,526%, tal com es trobava abans d'aquest augment.

    Desenvolupar noves sendes de muntanya i la construcció d'un edifici polifuncional, al costat de l'actual baixador de tren, són altres inversions a destacar d'una llista de fins a 23 propostes d'inversions i que sumen més de 2,6 milions d'euros. Bonet, finalment, ha indicat que des del grup de Compromís «confia que es tinguen en compte en els pressuposts de l'any que ve».

     

    Pujar