elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

'Mirades' la mostra costumista de Benicàssim que remunta a la Belle Époque

'Mirades' la mostra costumista de Benicàssim que remunta a la Belle Époque
  • Aquest esdeveniment costumista, disponible fins al 5 de setembre, trasllada al visitant a l'època de major esplendor de les emblemàtiques viles de Benicàssim

Galeria de fotos
Benicàssim - Belle Époque
Benicàssim - Belle Époque

Malgrat les inclemències meteorològiques, Benicàssim ha iniciat per fi el seu tradicional Belle Époque, un esdeveniment costumista amb deu anys d'història sobre l'època d'orada d'aquesta localitat castellonenca.

Així, amb 'Mirades', l'exposició que estarà fins al 5 de setembre situada en el passeig Pilar Coloma de Benicàssim, "podem tirar la vista arrere i recórrer a través d'aqueixes fotografies els nou anys d'un esdeveniment costumista que ens trasllada durant uns dies a l'època de major esplendor de les nostres emblemàtiques viles”, ha comentat l'alcaldessa Susana Marqués.

Per part seua, la regidor de Turisme, Cristina Fernández ,ha indicat que “‘Mirades’ és una doble exposició”. D'una banda una “mirada professional” on es poden contemplar les fotografies guanyadores de tots els concursos de fotografia que s'han celebrat a Benicàssim Belle Époque des del 2012 “i on han participat més de 500 professionals”. D'altra banda, una “mirada més pròxima”, perquè el protagonisme recau sobre les persones i col·lectius que han participat en l'esdeveniment amb els seus vestits i escenificacions “i aquest és el nostre homenatge a tots ells”, ha comentat l'edil.

Belle Époque
Belle Époque

A més de l'exposició de fotografia que es podrà visitar durant tota la setmana en el passeig Pilar Coloma, amb el cicle de cinema Belle Époque a la platja Voramar. Una selecció de títols que són un reflex de l'època, les seues gents, la seua manera de viure i de comportar-se. La programació prevista contempla la projecció d'aquesta nit d'una cinta dedicada als xiquets “Un monstre a París” a les 20.30 hores, mentre que a les 22 hores es projectarà “Cartes a Roxanne”. El divendres 3, i coincidint amb la celebració de l'Any Berlanga, es projectarà a les 20.30 hores “Nuvi a la Vista” (Benicàssim, 1953) i el cicle finalitzarà a les 22.00 hores amb “Downton Abbey. La pel·lícula”.

D'altra banda, Vila Elisa cobrarà protagonisme en la desena edició a partir del divendres amb El Viatge a la Belle Époque, un circuit que combinarà les diferents disciplines que han format part de l'esdeveniment en totes les seues edicions, una experiència immersiva on els espectadors viatjaran al passat per a gaudir de les activitats i espectacles que ens han acompanyat en els últims nou anys: història, teatre, música, artesania o exposicions de moda i vehicles clàssics. Per a això, el públic disposarà de noranta minuts a través d'un recorregut pels exteriors i interiors del palauet municipal Vila Elisa i durant el mateix intervindran més de vint professionals i experts en les diferents matèries que componen el recorregut: historiadors, actors, ballarins i músics, a més de diferents agrupacions municipals com la Colla Per un Dia o l'Associació Cultural Ferrocarril de Farja. Tampoc faltaran personatges que han format part de l'esdeveniment des dels seus inicis i que són reconeguts pel públic de Benicàssim Belle Époque. L'activitat central se celebrarà els dies 3, 4 i 5 de setembre a la vesprada “i ha sigut tal l'èxit que ja s'han cobert totes les places disponibles”, ha afegit l'edil de Turisme.

A més del circuit per les diferents estades del palauet municipal, Vila Elisa també serà l'escenari que acollirà l'espectacle del dissabte a la nit a càrrec de la companyia Divines i la seua proposta “Moonlight Serenade”, un cabaret llunàtic que comptarà amb música en directe, coreografies i gags d'humor. Un recorregut per la música del segle passat, nostàlgic i divertit, sota la direcció del reconegut dramaturg Martí Torras.

A més, Benicàssim ha sigut triada la seu per a la signatura de l'acta de constitució de l'Associació Nacional d'Entitats Modernistes (ANEM). Un acte que se celebrarà durant la jornada del dissabte i s'ha inclòs en la programació de la desena edició que tindrà com a colofó final el tret d'un castell de focs artificials a la platja Voramar, enfront de Vila Elisa, el diumenge 5 a les 22.00 hores.

 

MÉS FOTOS
'Mirades' la mostra costumista de Benicàssim que remunta a la Belle Époque - (foto 2)
'Mirades' la mostra costumista de Benicàssim que remunta a la Belle Époque - (foto 3)
'Mirades' la mostra costumista de Benicàssim que remunta a la Belle Époque - (foto 4)
Pujar