elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Miguel Alcalde (PSPV-PSOE) denuncia el "fracàs" del Pla Reactiva del PP per a autònoms i empreses de Benicàssim

Miguel Alcalde (PSPV-PSOE) denuncia el "fracàs" del Pla Reactiva del PP per a autònoms i empreses de Benicàssim
  • El portaveu socialista afirma que dels 3.000.000 d’euros anunciats, sols s’han adjudicat 700.000 euros, el que suposa sols un 20% del total, i dels beneficiaris, hi ha qui encara no l’ha cobrat íntegrament

El portaveu del PSPV-PSOE de Benicàssim, Miguel Alcalde, ha denunciat el fracàs del Pla Reactiva del Partit Popular a la localitat i apunta directament a l’actual alcaldessa, Susana Marqués, i al seu equip de govern per la mala gestió. Segons el regidor socialista, passats nou mesos des de l’anunci de la creació del Pla Reactiva per a ajudar a autònoms, autònomes i empreses, dels 3.000.000 d’euros assignats, només se n'han concedit 700.000, la qual cosa suposa sols un 20%. “Ha privat als veïns i les veïnes del poble de rebre més del 65 % de les ajudes”, assegura Alcalde. A més, “creixen les protestes perquè la gent no està cobrant les ajudes, els pocs beneficiaris, hi ha qui encara no han percebut el 30% de l’última entrega de la subvenció, que s’abonava per terminis”, assenyala.

“L’habitual falta de destresa i lentitud de gestió de l’equip de govern de Susana Marqués”, segons Alcalde, ha motivat este “fracàs”. A més, critica que “la complexitat de la documentació sol·licitada per a accedir a les ajudes del Pla Reactiva feia als empresaris i als seus gestors caure en un laberint burocràtic”. El portaveu del PSPV-PSOE de Benicàssim acusa l’actual executiu de “falta d’estudi i desconeixement de les necessitats reials del nostre municipi”.

Tot i que des de l’equip de govern del PP proposen una nova convocatòria per a acabar de repartir els fons assignats al pla, el portaveu lamenta que siga amb “els mateixos plantejaments i els mateixos resultats”. L’alcaldessa del PP de Benicàssim va anunciar la creació d’una oficina “per a ajudar als sol·licitants a superar els obstacles que ella mateixa col·loca”, comenta Alcalde. I denuncia: “l’oficina existeix, però sense personal”.

La pandèmia ha colpejat a tota la societat en tots els aspectes, l'econòmic, després del sanitari, està fent estralls en tota la població. “Benicàssim és un municipi turístic i ara està acusant en la seua economia les restriccions, la falta de turistes, la limitació dels aforaments, el tancament de l'oci nocturn i la suspensió de tots els festivals. “Tot això ha dibuixat a Benicàssim un panorama molt preocupant per als empresaris”, es lamenta Miguel Alcalde. “La gravetat de la situació econòmica dels municipis turístics”, continua el portaveu socialista, “exigeix una administració àgil, realista, compromesa i, sobretot, eficaç”. “Este govern esgotat del Partit Popular no és el que necessita Benicàssim”, sentencia el regidor.

Pujar