4 de juliol de 2020 4/7/20

El 29é mercat nadalenc Grup Viure de Benicàssim serà a favor dels xiquets d'Haití

El 29é mercat nadalenc Grup Viure de Benicàssim serà a favor dels xiquets d'Haití - (foto 1)
  • El tradicional esdeveniment se celebrarà el 15 de desembre i la recaptació serà per a la Fundació Aymy

MÉS FOTOS
El 29é mercat nadalenc Grup Viure de Benicàssim serà a favor dels xiquets d'Haití - (foto 2)

Benicàssim ja està acabant de perfilar el programa d'activitats per a les festes del Nadal i un dels actes més esperats i participatius és el Mercat Nadalenc del Grup Viure. La 29a edició se celebrarà el diumenge 15 de desembre i omplirà el carrer Sant Tomás del millor esperit nadalenc i solidari. Els col·laboradors de la trobada es van reunir per a seleccionar el projecte al qual es destinarà la recaptació de la jornada. A aquesta trobada va assistir l'alcaldessa, Susana Marqués, i l'edil de Benestar Social, Rosa Mari Gil, en representació de l'Ajuntament de Benicàssim que, com cada any, col·labora amb aquesta tradicional cita.

Quatre van ser els projectes proposats per a la present edició i el que més vots va rebre va ser Aymy, una fundació que es va crear amb l'objectiu d'oferir aliment, refugi, educació, afecte i ajuda psicològica a xiquets Haitians en situacions limites, i duu a terme tres projectes: la Llar, l'Escola i la Infermeria.

En el cas de la Llar, l'entitat vol oferir un entorn segur i lliure d'agressions. En aquest espai la principal labor dels educadors és vigilar que els xiquets respecten els horaris, complisquen amb les normes i no es falten el respecte entre ells. A més, els educadors ajuden els més xicotets amb els seus deures i junts repassen l'aprés en el dia. Dins de les labors que realitzen els educadors també està el seguiment mèdic dels xiquets i s'encarreguen de donar-los les medicines i antibiòtics receptats per les infermeres en horari extraescolar, i de notificar qualsevol canvi en la seua evolució. 

Pel que fa al programa educatiu, l'escola de Aymy acull a xiquets amb un retard educatiu i segueix un programa escolar de dos cursos per any amb la finalitat de facilitar la incorporació dels xiquets en cursos de formació professional i/o estudis superiors.  Finalment, la Fundació Aymy conta des del 2017 amb el seu propi centre d'infermeria, que presta assistència contínua a xiquets interns i externs, així com als seus familiars en cas d'emergència, i també imparteixen nombroses formacions en matèria d'higiene i sanitat als xiquets i equip de Aymy com també a les zones més desfavorides de la comunitat.

Una vegada triat el projecte, el Grup Viure treballarà fins al pròxim 15 de desembre en l'elaboració dels productes que es posaran a la venda en el mercat nadalenc així com amb la programació de l'esdeveniment “en el qual els veïns de Benicàssim tornaran a mostrar, un any més, el seu costat més solidari i, en aquest cas, amb les seues aportacions s'ajudarà els xiquets més desfavorits d'Haití”, ha afegit l'alcaldessa, Susana Marqués.

Pujar