21 de gener de 2021 21/1/21

Marzà: “Compromís és garantia d'una reforma inajornable del finançament, que suposarà 25.000 ocupacions més”

Marzà: “Compromís és garantia d'una reforma inajornable del finançament, que suposarà 25.000 ocupacions més” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Marzà: “Compromís és garantia d'una reforma inajornable del finançament, que suposarà 25.000 ocupacions més” - (foto 2)

  El cap de llista de Compromís a les Corts, Vicent Marzà, ha afirmat hui en un acte junt el candidat a la alcaldia de Benicàssim, Joan Bonet, que, “davant el silenci d’altres, només Compromís és garantia per aconseguir un nou model de finançament que deixe de discriminar a la ciutadania de les nostres comarques”. Marzà ha subratllat que “si tot i patir un model de finançament que discrimina a la ciutadania de Castelló hem pogut millorar escoles, accelerar el pagament de la dependència, implementar millores en els serveis socials, impulsar ajudes als polígons industrials i fins i tot incrementar l'ocupació… amb un finançament aconseguirem una millora substancial en matèria d'ocupació, de fins a 25.000 llocs de treball més, de millores en serveis públics, en desenvolupament de les nostres competències i, per tant, en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania”. Per això, ha afegit “és absolutament inajornable el canvi de model de finançament i un lideratge de Compromís en el Consell i una major presència de Compromís a Madrid és garantia d'un nou model en la futura legislatura, enfront d'altres partits que ni plantegen la millora del finançament entre les seues propostes”.

  Marzà ha recordat que “hem estat durant anys un territori discriminat, un territori empobrit que aporta a l'Estat per sobre de la mitjana, i a més a la cua en els pressupostos de forma sistemàtica. Per això exigirem, des del lideratge del Consell i des del grup Parlamentari a Madrid, un calendari de reforma immediata”. Perquè amb una reforma immediata, amb un finançament just podrem, per exemple, “construir 78 escoles més, eliminar tota la llista d'espera a la dependència, duplicar el nombre de metges d'atenció d'especialista, duplicar els efectius de lluita contra els incendis o multiplicar les ajudes a la dependència”.

  L'acte de Benicàssim, presentat per la candidata autonòmica Èlia Garcia, ha intervingut també l'alcaldable de Compromís per Benicàssim, Joan Bonet, qui ha recordat que “només amb Compromís s'ha pagat el deute heretat de 1,4 milions d'euros va deixar el PP en Vila Elisa”.

  Pujar