15 de gener de 2021 15/1/21

L'alcaldessa de Benicàssim demana la realització de tests i mascaretes per a tota la ciutadania

L'alcaldessa de Benicàssim demana la realització de tests i mascaretes per a tota la ciutadania - (foto 1)
  • Susana Marqués remet una carta al President de la Generalitat i al President de la Diputació en la qual urgeix l'arribada d'aquestes mesures preventives

En les cartes dirigides, tant al President de la Generalitat, Ximo Puig, com al President de la Diputació de Castelló, José Martí, l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha sol·licitat a totes dues institucions la compra massiva de tests i mascaretes per a poder realitzar la prova del COVID-19 i protegir als veïns de Benicàssim. La primer edil incideix en què els tests "tal com aconsellen les autoritats sanitàries internacionals, són essencials per a detectar i previndre nous contagis " .

Marqués ha assenyalat que “les pròximes setmanes seran crucials per a detindre el nombre de contagis i, seguint les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut i dels experts, és vital fer ja tests massius a tota la població, amb l'objectiu d'implementar mesures més eficaces i detectar a les persones asimptomàtiques, que en data de hui no saben que poden transmetre el virus”.

És per això que per a l'alcaldessa, després de la realització de tests als professionals de serveis essencials, siguen sanitaris o personal de seguretat, s'haurien d'anar estenent la realització de les proves a tota la població “perquè quan s'alcen les mesures de confinament, haurem d'estar alerta i evitar en la mesura dels possible un repunt dels contagis".

En aquest punt, en les cartes remeses als Presidents provincial i autonòmic, Susana Marqués també urgeix l'arribada de màscares per a tota la població per a evitar el probable col·lapse després de l'anunci del Govern, en relació a la possibilitat de l'ús generalitzat de les mascaretes. “Necessitem treballar amb previsió, estar preparats i assegurar el material necessari per a la protecció de tots els nostres veïns”, ha afegit l'alcaldessa. 

Pujar