20 de gener de 2021 20/1/21

L'Ajuntament de Benicàssim demana la retirada d'un mapa dels 'Països Catalans' d'un institut del poble

L'Ajuntament de Benicàssim demana la retirada d'un mapa dels 'Països Catalans' d'un institut del poble - (foto 1)

    Un mapa polític de les comarques dels 'Països Catalans', la teoria que assegura que Catalunya, la Comunitat Valenciana, Balears, diverses comarques d'Aragó, Andorra, part del Rosselló francés, la ciutat italiana de l'L'Alguer i alguns pobles de Múrcia són una mateixa nació, ha alçat la polèmica en la localitat.

    L'equip de govern, dirigit pel Partit Popular (PP) ha demanat la retirada d'este mapa, i ha anunciat l'inici d'accions judicials si l'IES Violant de Casalduch no el lleva. Els populars asseguren que el mapa ataca a la llibertat de càtedra i s'ha posicionat al costat dels pares que han denunciat adoctrinament per la presència d'este mapa.

    Per la seua banda, des del centre educatiu asseguren que es tracta d'un mapa lingüístic. No obstant açò, el visionat de la imatge desmenteix eixa possibilitat, ja que en el mateix marc es parla de 'Països Catalans' i les fronteres van molt més allà de les quals aniria la llengua catalana, incloent zones  de parla castellana de la Comunitat Valenciana i sense fer referència alguna a criteris lingüístics o dialèctics.

    Pujar