13 d’agost de 2020 13/8/20

La Generalitat obri la inscripció per a la campanya ‘A la Mar 2020’ d’activitats nàutiques

La Generalitat obri la inscripció per a la campanya ‘A la Mar 2020’ d’activitats nàutiques - (foto 1)
  • Tindrà lloc a les escoles de la mar de Benicàssim i Borriana, i a l’alberg Argentina de l’IVAJ a Benicàssim

MÉS FOTOS
La Generalitat obri la inscripció per a la campanya ‘A la Mar 2020’ d’activitats nàutiques - (foto 2)
La Generalitat obri la inscripció per a la campanya ‘A la Mar 2020’ d’activitats nàutiques - (foto 3)

La Generalitat, a través de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i la Direcció General d’Esport, ha obert la inscripció per al Programa Blau de la nova campanya d’activitats nàutiques ‘A la Mar 2020’.

Aquesta campanya està dirigida a l’aprenentatge i difusió dels esports nàutics i el coneixement, conservació i respecte del medi marí, amb especial atenció a joves en edat escolar, d’acord amb les bases publicades en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ (DOGV).

El Programa Blau d’‘A la Mar 2020’ té com a objectiu promocionar el contacte i gaudi de l’entorn marí per part de la població, principalment en edat escolar i juvenil, així com l’assoliment de més autonomia en la pràctica dels esports nàutics, amb la qual cosa s’amplien els coneixements adquirits en els seus centres respectius i s’ofereix la possibilitat de practicar aquests esports.

La campanya inclou una sèrie d’activitats esportives, recreatives i formatives en instal·lacions i equipaments de la Generalitat, a les escoles de la mar de Benicàssim i Borriana, així com a l’alberg Argentina de l’IVAJ a Benicàssim.

La seua finalitat és oferir, especialment a centres escolars amb nivells educatius de Primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius, universitats, associacions juvenils, ajuntaments, clubs esportius i altres entitats legalment constituïdes, l’oportunitat de conéixer i familiaritzar-se amb el món de la navegació, a través de la pràctica, i possibilitar, a més, que amplien i consoliden els coneixements adquirits fins al moment.

Així mateix, als valors educatius que es deriven de la realització d’activitats en el medi natural se suma el treball interdisciplinari que ofereix aquest tipus d’activitats esportives.

Programa Blau

El Programa Blau d’‘A la Mar 2020’ inclou tres possibilitats: ‘Dia Blau’, ‘Setmana Blava’ i ‘Cap de Setmana Blau’.

El ‘Dia Blau’ consisteix en una jornada de familiarització amb l’activitat nàutica, en la qual es realitzarà multiactivitat nàutica amb una classe teòrica i pràctica de vela en embarcacions col·lectives, acompanyats d’un monitor, i de piragüisme en piragües individuals tutelades per monitors a bord d’una embarcació pneumàtica.

La ‘Setmana Blava’ consisteix en una setmana de multiactivitat nàutica de dilluns a divendres en què s’imparteixen classes teòriques i pràctiques de vela, piragüisme i/o ‘windsurf’.

Finalment, el ‘Cap de Setmana Blau’ dona a conéixer els esports nàutics des d’un punt de vista lúdic i recreatiu. L’activitat es distribueix en tres sessions, dissabtes al matí i a la vesprada i diumenges al matí, amb classes teòriques i pràctiques.

Els participants en les activitats de ‘Setmana Blava’ i ‘Dia Blau’, dins de la campanya ‘A la Mar 2020’, s’hauran d’inscriure com a grup. En l’activitat de ‘Cap de Setmana Blau’ o d’altres de noves que puguen incloure’s en el programa, podran fer-ho tant en forma de grup com de manera individual.

S’estableix un preu especial per a les entitats col·laboradores com a centres educatius sostinguts amb fons públics, ajuntaments, associacions juvenils i entitats esportives, així com altres entitats amb les quals la Generalitat haja subscrit acords en relació amb la promoció esportiva.

En les activitats de caps de setmana s’estableix un preu especial per a les persones que facen inscripcions individuals, que siguen membres de famílies nombroses, educadores o monoparentals, titulars de Carnet Jove i víctimes de violència de gènere.

Les inscripcions es fan exclusivament en línia, a través de la pàgina web www.escolesdelamar.com, a partir del 16 d’octubre a les 10 hores.

Pujar