17 de gener de 2021 17/1/21

Les escoletes de Benicàssim celebren la Setmana de la Pau i l'Arbre

Les escoletes de Benicàssim celebren la Setmana de la Pau i l'Arbre - (foto 1)

    Les escoles infantils municipals de Benicàssim, Doloretes i Pintor Tasio, es troben celebrant la Setmana de la Pau i l'Arbre.

    Des de l'any 1990, en què la Generalitat Valenciana va declarar el dia 31 de gener com a Dia de l'Arbre en la Comunitat, diferents organitzacions han commemorat aquesta data amb activitats i esdeveniments i, a Benicàssim en concret, l'ajuntament, a través de l'àrea de Medi Ambient, i l'UTE Manteniment Zones Verdes De Benicàssim han realitzat una acció en la escoleta Pintor Tasio. En el talús situat al costat del centre educatiu i el carril bici s'han plantat més de vint plantes aromàtiques, totes elles autòctones i són varietats obtingudes en vivers. Així, els alumnes de 2 i 3 anys seran els encarregats de cuidar les espècies plantades, com a romer, timó i espígol.  Amb aquesta mena d'accions, “es busca promoure el respecte per la naturalesa i el medi ambient entre els més xicotets, a fi que des de la seua infància prenguen consciència de la importància de cuidar entre tots del nostre entorn”, ha comentat la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, qui ha visitat la nova plantació al costat de la regidora d'Educació, Rosa Mari Gil. En el cas de la escoleta Doloretes, els alumnes han plantat llegums.

    I pel que fa al Dia Escolar de la Pau, que se celebra demà 30 de gener, en Doloretes han confeccionat “un pont cap a la pau” amb l'ajuda de les famílies, i en Pintor Tasio ompliran el sostre d'avions de paper amb missatges relacionats amb la pau, “unes accions amb les quals les escoles infantils municipals recorden la importància de viure en un món en pau”, ha afegit Rosa Mari Gil. 

    Pujar