4 d’agost de 2020 4/8/20

Els edils no adscrits de Benicàssim presenten dues mocions en suport a la policia i la guàrdia civil

Els edils no adscrits de Benicàssim presenten dues mocions en suport a la policia i la guàrdia civil - (foto 1)
  • Proposen fer costat a la Policia Local i a la Guàrdia Civil de Benicàssim, per la seua labor i dedicació davant la crisi del covid-19. A més, proposen un Pla Municipal de turisme i Joventut

En el ple municipal del divendres 31 de juliol, els edils José Carlos García i Domingo Lorenzo del grup no adscrits de Benicàssim, presentaran dues mocions al Ple Municipal. La primera, part de la resolució de la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública del passat 17 de juliol, en la qual resol entre altres situacions: l'obligatorietat de l'ús de màscares, la neteja i desinfecció de l'equipament de les instal·lacions hoteleres i hostaleres i el manteniment de la distància de seguretat entre cambrers i clients, per a evitar el risc de contagi.

Davant aquesta situació, els edils, posen de manifest l'obligació que té l'equip de govern de l'Ajuntament de vetlar i revisar el compliment de les mesures sanitàries de l'esmentada resolució.

A més, posen l'accent en la gran faena de vigilància i prevenció dels agents de la Guàrdia Civil i Policia Local de Benicàssim que han realitzat des de l'inici de l'Estat d'Alarma fins al dia de hui, “una gran labor, garantint la seguretat dels habitants del municipi” enfront del covid-19.

La segona moció que presentarà se centra en Turisme i Joventut en tindre en compte les dades que va oferir la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, el mes de gener passat: el 23% de les arribades internacionals són realitzades per joves entre 15 i 29 anys, i és un segment en creixement, ja que s'espera que per al 2025 siguen el 50% dels viatgers mundials. Així, el turisme jove és un dels mercats del sector turístic que creix amb més rapidesa i que mostra un major dinamisme. Davant aquesta situació, els edils, creuen que aquesta iniciativa és una gran oportunitat per a convertir-los en protagonistes d'un canvi positiu, on podran invertir en empreses turístiques de caràcter local, incorporant mesures de protecció del medi ambient.

Els edils de’este grup són conscients de l'enorme potencial que el turisme jove té per a Benicàssim i per als benicenses, tant com font d'ocupació com de cultura, oci i entreteniment.

Els recursos naturals del municipi i l'afany emprenedor dels veïns són bons indicatius per a desenvolupar un Pla Municipal de Turisme i Joventut, que contemple la promoció de l'ús dels joves, la creació d'un fons reembossable perquè aquests puguen invertir en negocis de turisme i hostaleria, l'ampliació de l'oferta educativa del cicle de grau mitjà de la branca d'hostaleria i Turisme en l'IES Violant deCasalduch, la remodelació i ampliació de l'alberg Argentina amb la finalitat de duplicar la seua capacitat, la creació d'un nou alberg juvenil municipal i establir tarifes especials per a joves en punts turístics i culturals de la ciutat.

Pujar