elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La diputada nacional per Castelló destaca en la comissió de Cultura del Congrés el “significat especial” del cineasta per a Benicàssim

La diputada nacional per Castelló destaca en la comissió de Cultura del Congrés el “significat especial” del cineasta per a Benicàssim

    La diputada nacional del PSPV-PSOE de la província de Castelló, portaveu adjunta del grup parlamentari socialista en el Congrés i secretària executiva de Violència de Gènere de PSOE, Susana Ros, ha defensat en la comissió de Cultura del Congrés una moció en la qual insta a realitzar accions, en col·laboració amb les Comunitats Autònomes, que ajuden a divulgar el coneixement i l'obra de Luis Garcia Berlanga, amb motiu de la celebració este any del centenari del naixement del cineasta.

    A més, Ros ha destacat el “significat especial” que té el cineasta per a la localitat de Benicàssim, ja que, tant Luis García Berlanga com Juan Antonio Bardem, van filmar allí una de les primeres pel·lícules de Berlanga ‘Novio a la Vista’. “El seu entorn ha sigut i continua sent un paradís per al cinema espanyol i internacional. I tots dos, junt amb Mario Cabré i Rafael Gil, van passar allí llargues temporades”, ha assenyalat en la seua intervenció.

    La diputada nacional apunta que “la nostra participació i col·laboració serà una gran aportació al nostre àmbit cultural com a país” i destaca que el cinema espanyol “continua estant a l'altura, en quantitat i qualitat, malgrat els temps de pandèmia que ens toca viure”.

    Pujar