elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Depositar el fem fora de l'horari establit és la infracció més observada pels educadors ambientals a Benicàssim

Depositar el fem fora de l'horari establit és la infracció més observada pels educadors ambientals a Benicàssim
  • Un informe recull els incompliments registrats durant deu dies quant a la gestió de residus

Depositar el fem fora de l'horari establit és la infracció més observada pels educadors ambientals que durant deu dies del mes de juliol van recórrer Benicàssim per a conscienciar a la ciutadania de la importància de cuidar de l'entorn i aconseguir entre tots un municipi més net. La iniciativa, emmarcada dins del concurs impulsat per Reciplasa per a la millora de la gestió de residus per al 2020, tenia com a objectiu donar un servei de proximitat a la ciutadania, el comerç i les empreses sobre les millors pràctiques en matèria de gestió de residus. Per a això, quatre educadores ambientals van recórrer els carrers del municipi, amb una bicicleta com a mitjà de transport sostenible. Després de la seua finalització, s'ha elaborat un informe que recull els incompliments o infraccions més vulnerades pels veïns i turistes de Benicàssim en els quatre sectors analitzats. En aquest sentit, el depòsit del fem fora de l'horari establit (de 20.00 a 23.00 hores) és la infracció més observada, seguida de deixar els residus fora del contenidor, no recollir els excrements canins, depositar la poda o voluminosos al costat del contenidor i depositar la poda en mal estat sense lligar.

Des de l'Ajuntament de Benicàssim s'insisteix en la importància de complir amb les normes establides quant al depòsit de fem, voluminosos i residus de jardineria. L'incompliment de les normes està subjecte a sancions des de 300 euros. La regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, recorda a més que el municipi  disposa d'un servei ordinari gratuït de recollida de voluminosos i residus de jardineria. Per a això, cal trucar al telèfon 964300996 per a concertar una cita i depositar els residus al costat de la façana de l'habitatge. Afegir que la recollida de poda i voluminosos s'ha incrementat amb un servei de vesprada, de 15.00 a 22.00 hores, amb l'objectiu de “retirar i eliminar com més prompte millor els voluminosos i residus de jardineria que deixen els ciutadans en via pública, en moltes ocasions incomplint les normes d'usos establides per l'Ajuntament, i evitar amb això l'estada prolongada per a minimitzar els possibles riscos per a la salut en temps de Covid-19”, ha afegit Llobell.

Després del treball realitzat per les quatre educadores ambientals, aquesta figura segueix present en el municipi, aquesta vegada gràcies al Pla d'Ocupació mitjançant el qual l'ajuntament ha reforçat la plantilla municipal amb la contractació de 25 persones per un període de tres mesos, sent deu els educadors ambientals encarregats d'informar la ciutadania sobre les normes d'ús per a mantindre un municipi net, prestant especial atenció a l'horari i quantitats de depòsit tant de voluminosos, com de podes i resta de residus en l'ecoparc municipal i ecoparc mòbil.

Pujar