elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell injecta més de 10 milions d'euros per a fomentar el turisme sostenible en aquests municipis i entitats de Castelló

El Consell injecta més de 10 milions d'euros per a fomentar el turisme sostenible en aquests municipis i entitats de Castelló
  • Els municipis de Benicàssim, Montanejos, la Vall d'Uixó i Vinaròs, així com l'Associació Intermunicipal de Municipis del Penyagolosa, la Mancomunitat Espadán-Millars i la de l'Alt Maestrat, rebran ingressos per a desenvolupar aquests projectes

  • El secretari general del PPCS, Salvador Aguilella, reivindica el valor d'una injecció que finançada pels Fons Europeus “permetrà desenvolupar el potencial turístic de racons únics de la nostra província. Som el millor racó del món”, afirma

El Partit Popular de la província de Castelló ha celebrat la resolució del Consell que a través de Turisme Comunitat Valenciana injectarà a la província més de 10 milions d'euros dirigits a fomentar a través de projectes el turisme sostenible a la província. 

La resolució, feta pública este dimecres 11 pel Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), disposa el pagament dels imports assignats a quatre municipis de la província així com tres entitats supramunicipals: la Mancomunitat Espadà-Millars, la Mancomunitat de l’Alt Maestrat i l'Associació Intermunicipal de Municipis del Penyagolosa. 

"Es tracta d'un acord de gran rellevància per a la nostra província que permetrà finançar amb fons europeus projectes presentats per diferents localitats amb el repte de caminar cap a un model turístic que aposte per la sostenibilitat". Per a Salvador Aguilella, secretari general del PPCS, "este model és el que impera en un territori convençut que protegir el més valuós, que és el patrimoni natural que ens envolta, és garantia d'èxit, futur i oportunitats". 

Salvador Aguilella
Salvador Aguilella

Este programa arriba a la província de Castelló "amb el repte de transformar els models tradicionals en projectes ecològics i respectuosos, que provoquen la mínima petjada en el nostre entorn i obtinguen el màxim retorn en qui ens visite. Perquè qui vinga i ens conega, decidisca repetir". 

El major import, de 2.001.722 euros, s'ha atorgat a Benicàssim, amb el projecte un destí sostenible i intel·ligent amb esdeveniments en qualsevol època de l'any; Vinaròs, amb el programa "Vinaròs al ritme del Mediterrani, al ritme de la sostenibilitat"; i la Vall d'Uixó, amb un Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD) de la localitat. Pel que respecta a l'Associació Intermunicipal de Municipis del Penyagolosa, la Mancomunitat de l’Alt Maestrat, la Mancomunitat Espadà-Millars i Montanejos, l'import que els ha correspost és d'1.000.862 euros. 

"Desitgem que esta inversió en el nostre territori, que arriba a través del Consell de Carlos Mazón, permeta reivindicar el múscul turístic d'esta província amb el valor afegit de la sostenibilitat. Perquè protegir el present és garantir el futur", ha rematat Aguilella.

Pujar