18 de setembre de 2020 18/9/20

Compromís es felicita pel pacte de Villa Elisa però reconeix que "encara queda molt per fer"

    Compromís per Benicàssim ha mostrat la seua satisfacció per la solució que en breu es donarà al projecte de rehabilitació de Villa Elisa. En un comunicat, l'executiva de Compromís a la localitat ha expressat la seua satisfacció pel fet que "el nyap de Vila Elisa" prompte pot tenir una solució pactada, segons ha manifestat el portaveu, Joan Bonet Hancox. El regidor de Compromís ha aclarit que ha estat "en part" gràcies a la insistència de la coalició i a les reunions que van mantenir el passat juliol amb el conseller de Cultura, Vicent Marzà, per la qual cosa s'ha arribat a aquest acord. "El conseller Marzà, juntament amb el grup parlamentari de Compromís, han dedicat molt de temps i treball perquè per fi la Generalitat faça un pas i reconega el deute amb el nostre ajuntament i es comprometa a abonar-lo d'una manera fraccionada en els pròxims anys", ha explicat Bonet Hancox.

    El grup municipal de Compromís, així mateix, ha denunciat "el desastre de gestió dels últims Consell, que ens han portat a una situació de bloqueig en aquest tema". Ara, segons el regidor de Benicàssim, s'ha fet un pas "fonamental" per tornar l'harmonia institucional i l'eficàcia "a la més que saquejada Generalitat valenciana". En aquest sentit, Bonet Hancox ha recordat que "Vila Elisa es va convertir, tristament, en un dels exemples més significatius de mala praxi del Partit Popular tant en la gestió de la Conselleria de Cultura, com en la creació d'entitats inútils". També, en opinió de Hancox, ha estat un exemple, "i això ens toca més a prop, de la penosa gestió municipal de la senyora Marqués, en aquells temps del 'tot val', allà per 2006".

    Per reforçar aquesta afirmació, el portaveu de Compromís a Benicàssim ha recordat que Susana Marqués, l'actual alcaldessa, "era llavors regidora responsable d'Hisenda, i membre de la fracassada Castelló Cultural, herència que tant mals de cap està donant al nou Consell. Ella va formar part dels que van crear el problema, signant un conveni infame i assignant unes obres que, suposadament, tampoc estan exemptes de sobrecostos". A més, al capdavant d'aquesta societat cultural "van posar a l'imputat Vicent Farnós". Segons Hancox, el PP mai va ser capaç de donar un ús ni tenir un projecte clar per a Villa Elisa, un projecte "que desbloquejarà la situació d'un edifici que, per culpa de no rebre els diners acordats, va patir una llarga degradació estructural que dura fins hui".

    "Estem contents, malgrat tots els disgustos, que finalment algú a València ens ha rebut, ens ha escoltat i sembla ser que es faran càrrec del principi de la solució. I diem principi perquè som conscients que encara falta molt perquè Villa Elisa siga una realitat". Per a Bonet Hancox aquest projecte passa perquè Villa Elisa es convertisca en un edifici "funcional, sostenible, il·lusionant i pràctic. Un projecte que evidencie l'inestimable valor i importància de Vila Elisa. Un projecte que, sincerament, després de tot el que ha passat i la responsabilitat directa que ha tingut, no creiem que Susana Marqués siga la persona més adequada per tirar-ho endavant", ha conclòs el regidor de Compromís.

    Pujar