elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Benicàssim lamenta que l’equip de govern «amague la situació del servei de socorrisme» després que nou treballadors renunciaren

Compromís per Benicàssim lamenta que l’equip de govern «amague la situació del servei de socorrisme» després que nou treballadors renunciaren

    Joan Bonet ha qualificat com a «molt greus» els fets que s’han viscut a les platges de Benicàssim perquè «la funció dels socorristes és fonamental a l’hora d’evitar situacions de perill i garantir la seguretat dels banyistes». El portaveu del grup municipal de Compromís ha volgut recordar que «fins a nou dels 22 socorristes han renunciat a la faena a causa de les condicions laborals i per l’estat del material».

    Bonet, que ha traslladat «tot el suport» de la coalició cap als socorristes, ha lamentat l’actitud de l’equip de govern en tot aquest afer. «No s’han posat en contacte amb els treballadors per a escoltar les seues reclamacions. Si ja ens pareix malament aquesta actitud, perquè més d’una tercera part de les persones que s’encarregaven del servei de vigilància de les platges han abandonat la faena per pròpia voluntat, pitjor encara ha estat la manera com han reaccionat per tractar d’amagar els fets que denunciaven els treballadors»

    Des de Compromís asseguren que s’ha redactat un informe «ad hoc per contrarestar les queixes dels socorristes i tractar de salvar així davant de l’opinió pública la imatge de l’equip de govern i l’empresa concessionària»,

    La coalició ha recordat que els socorristes van presentar un document a l’Ajuntament en què arreplegaven tota una sèrie queixes. Els treballadors van denunciar que cap tenia una còpia del contracte laboral i  realitzaven una hora extra diària que no se’ls pagava.

    A més, també advertien que s’incomplia el plec de condicions de l’adjudicació del servei i també la legislació en prevenció de riscs laborals. En aquest sentit, una de les embarcacions de salvament té un motor massa gran que la desequilibra i posa en perill l’estabilitat de la nau quan la mar es troba en calma. «Només cal pensar què pot passar en una situació de rescat, amb la bandera groga o roja, amb una embarcació d’aquest tipus» ha indicat Joan Bonet. L’altre vehicle de salvament, una moto aquàtica, va estar una setmana fora del terme de Benicàssim perquè la concessionària no en tenia cap que complira aquesta funció en un municipi en el qual també s’encarrega del servei de socorrisme. En l’escrit de denuncia dels treballadors s’advertia que amb una única embarcació no es podia respondre a les situacions d’emergència per la distància que s’havia de cobrir, amb la qual cosa augmentava perillosament el perill d’ofegament.

    Finalment, Bonet ha exigit a l’equip de govern que prenga «totes les mesures necessàries» per a garantir que les condicions laborals del personal de socorrisme «siguen les adequades per a fer efectiu el seu treball» A més, també ha reclamat una inspecció real, «no un simulacre per tractar d’amagar els fets» per comprovar que el material, equips i vehicles «es troben en perfectes condicions perquè els socorristes puguen oferir un servei del qual pot dependre la vida de les persones».

    Pujar