22 de gener de 2021 22/1/21

Compromís per Benicàssim «no veu clar» el futur ús de Vil·la Elisa

Compromís per Benicàssim «no veu clar» el futur ús de Vil·la Elisa - (foto 1)

  Des de la coalició s'han mostrat «disconformes» per la forma com l'equip de govern ha plantejat el projecte de recuperació d'aquest espai. Joan Bonet ha culpabilitzat el PP «per haver permés que Vil·la Elisa es deterirora durant anys a causa de l'impagament, per part de la Conselleria de Cultura, d'una sèrie de factures, mentres que l'equip de govern local del PP mirava cap a una altra banda». El portaveu del grup municipal de Compromís ha recordat que va ser la Conselleria que dirigeix Vicent Marzà qui va abonar l'1,5 milions d'euros de deute i «solucionà d'aquesta manera un problema que es va arrossegar durant anys».

  Segons Bonet, la forma «en la qual el PP de Benicàssim ha agraït que Conselleria acabara amb el deute ha estat no convidar l'administració autonòmica a la inauguració de Vil·la Elisa, prevista per a aquest divendres 1 de març». Des de Compromís per Benicàssim s'ha qualificat de «deslleialtat institucional» aquest comportament.

  La coalició també ha lamentat que el projecte de recuperació «ha provocat sobrecosts i no hi ha un ús clar al qual es vol destinar l'edifici». Per a Bonet «pareix més important la inauguració que l'aprofitament de Vil·la Elisa».

  En aquest sentit, l'alcaldable ha recordat que una volta la Conselleria va abonar el deute, des de Compromís per Benicàssim es va proposar que fóra la ciutadania la que decidira el futur ús. «No només no van permetre que el veïnat opinara sobre què fer amb Vil·la Elisa, és que ara mateix no se sap molt bé qué es vol fer amb l'edifici.

  Joan Bonet, finalment, ha indicat que «a pesar de l'operació per vendre fum, per part de l'equip de govern de Benicàssim i la Diputació, només són capaços d'usar termes com "contenidor cultural" "edifici emblemàtic", paraules amb els quals només posen de manifest la falta d'un pla real d'ús».

  Pujar