21 de gener de 2021 21/1/21

Bonet confia que Compromís «lidere el canvi» per aconseguir un Benicàssim «més social i amb oportunitats per al veïnat»

Bonet confia que Compromís «lidere el canvi» per aconseguir un Benicàssim «més social i amb oportunitats per al veïnat» - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Bonet confia que Compromís «lidere el canvi» per aconseguir un Benicàssim «més social i amb oportunitats per al veïnat» - (foto 2)
  Bonet confia que Compromís «lidere el canvi» per aconseguir un Benicàssim «més social i amb oportunitats per al veïnat» - (foto 3)

  La coalició ha presentat aquest diumenge al migdia la candidatura local amb la qual aspira a obtindre l’alcaldia i formar un govern de coalició amb altres forces progressistes.

  L’acte, que s’ha desenvolupat a la plaça de les Corts Valencianes, ha tingut el suport de Mònica Àlvaro, diputada electa a les Corts Valencianes, i d’Enric Nomdedéu, secretari autonòmic d’Ocupació.

  Àlvaro ha recordat que Compromís per Benicàssim «ha liderat la lluita contra un IBI desorbitat i altres abusos urbanístics». La diputada també s’ha referit al Centre d’Atenció a la Gent Gran (CEAM), «les obres del qual es trobaven paralitzades des de feia sis anys, fins que la Conselleria de Polítiques Inclusives que dirigeix Mónica Oltra les va tornar a reiniciar». 

  La parlamentària ha explicat que el CEAM oferirà serveis a més de 2.500 persones de Benicàssim majors de 65 anys. En aquesta línia, també ha destacat  l’augment dels recursos que han rebut els serveis socials municipals per part de la Conselleria, «cosa que ha permés reforçar el personal,  millorar l’atenció al veïnat i superar el caos en què es trobaven els expedients relacionats amb la dependència».

  Mónica Álvaro també ha assegurat que «els serveis socials no són caritat, són la quarta pota de l’Estat del Benestar» i, per aquesta raó, «qualsevol ciutadà en fa ús a al llarg de la seua vida». Finalment, la diputada ha conclòs assegurant que durant aquests quatre anys «hem treballat per dignificar-los i crear les condicions perquè, amb la nova llei, es troben a l’alçada d’aquells estats d’Europa que són un model de referència».

  Per la seua part, Enric Nomdedéu s’ha referit a la necessitat que el Govern del Botànic «tinga aliats als municipis» per aconseguir que «siguen més efectives» les polítiques del Consell, «en matèria social o en ocupació». 

  Nomdedéu ha destacat l’increment en les partides que ha rebut Benicàssim per posar en marxa plans d’ocupació. «Hem passat dels 30.000 euros en 2015, de l’època del PP, als 120.000 en 2018» «Des de Labora, l’antic Servef, atenem les peticions que ens traslladen els ajuntaments, per això les quantitats podrien ser majors i beneficiar més persones, en bona mesura depén de l’administració local»

  En aquest sentit, també ha afirmat que «a Compromís volem transformar la societat, per fer-la més justa i viva». «No hem vingut ací a realitzar cosmètics, per això les àrees del Consell al capdavant de les quals ens trobem nosaltres són les que pateixen els atacs més durs per part de tots aquells sectors que han tret profit dels 20 anys del desgovern del PP». 

  L’acte, que ha presentat Paula Mateos, número 4 de la candidatura municipal, ha finalitzat amb la intervenció del cap de llista de Compromís, Joan Bonet.

  L’alcaldable ha reclamat «una tributació justa» perquè l’IBI «en moltes ocasions, té un caràcter confiscatori». En aquest sentit ha apostat per gestionar «amb trellat» els diners recaptats a través dels imposts per oferir «un serveis municipals com cal». En aquesta línia, s’ha referit a la neteja del vials públics, «molt millorable per a un municipi en què el turisme té una funció essencial».

  Pel que fa les activitats econòmiques lligades a l’arribada de visitants, Bonet ha reclamat desestacionalitzar el turisme i «apostar pels valors lligats al patrimoni i al medi», a l’hora que es posen en marxa mesures per ajudar al menut comerç, «pel que té de cohesió social i territorial, i de dinamització en la vida de Benicàssim».

  La mobilitat interna i externa ha estat un altre dels punts als quals s’ha referit el cap de llista de Compromís: «És inacceptable que Benicàssim no tinga una estació de ferrocarril com cal i un transport púbic intern tan deficient». Bonet ha defensat la necessitat de millorar les comunicacions «entre els diferents nuclis de població» i «ampliar els carrils bici fins a les urbanitzacions de muntanya».

  El cap de llista també ha lamentat «el poc d’interés» per part de l’equip de govern actual «a les polítiques d’igualtat i d’atenció a la dependència». «No volem que ningú es quede arrere, per això és necessari un ajuntament encapçalat per Compromís. per traslladar a Benicàssim les mesures que en aquestes matèries s’han impulsat des del Consell».

  Bonet també s’ha referit a la joventut «perquè són el futur, hem de ser sensibles cap a aquest grup de població perquè Benicàssim puga progressar com a municipi». L’alcaldable, finalment , ha reclamat un «Benicàssim cohesionat, socialment i territorialment, perquè el teixit social és clau per a una Economia del Bé Comú».

  L’acte ha conclòs amb una conversa amb els assistents, amenitzada per un aperitiu, durant la qual s’ha escoltat la veu dels assistents «per aconseguir un Benicàssim millor».

  Pujar