elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les bones pràctiques ambientals a la muntanya centren la campanya ‘Tu Sumes’

Les bones pràctiques ambientals a la muntanya centren la campanya ‘Tu Sumes’
  • El programa contempla aquest diumenge un passeig etnobotànic pel Barranc dels Agulles

MÉS FOTOS
Les bones pràctiques ambientals a la muntanya centren la campanya ‘Tu Sumes’ - (foto 2)

L'Ajuntament de Benicàssim, a través de la regidoria de Desenvolupament Sostenible, continua amb la campanya de sensibilització i educació ambiental Tu Sumes que té com a objectius conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de cuidar els ecosistemes marins i terrestres de Benicàssim i apreciar el patrimoni natural i cultural vinculat. La campanya s'alinea a més amb alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 (6:aigua neta i sanejament; 11:ciutats i comunitats sostenibles; 12:producció i consum responsables; 13:acció pel clima; 14:vida submarina; 15:vida d'ecosistemes terrestres; 17:aliances per a aconseguir els objectius).

La primera acció dins de la campanya Tu Sumes va ser la difusió d'un cartell de bones pràctiques ambientals a la platja entre les quals es trobaven respectar la flora i fauna marina, apostar per una mobilitat sostenible, recollir les burilles, mantindre el litoral lliure de residus, evitar el desaprofitament d'aigua i pescar únicament amb llicència i en les zones delimitades. Ara la campanya se centra en les bones pràctiques ambientals a la muntanya, i en les quals s'inclouen respectar la fauna i flora, prohibit encendre foc, recollir sempre les burilles així com els residus i restes de menjar, portar sempre la mascota lligada i utilitzar sempre els camins i pistes habilitats.

Així mateix, per a promoure la participació activa dels ciutadans i turistes s'ha planificat durant els mesos de setembre i octubre tallers d'educació ambiental a les muntanyes destinats a un públic familiar. Aquesta programació començarà diumenge que ve 13 de setembre amb un passeig etnobotànic pel Barranc de les Agulles. El taller és gratuït, apte per a tots els públics i és obligatori l'ús de mascareta. El recorregut tindrà com a punt d'eixida la Casa de la Cultura i de 10 a 14 hores els participants realitzaran un passeig d'uns 5 quilòmetres pel qual coneixeran els exemples més característics de vegetació de la zona i l'ús tradicional que se solia donar. A més d'aprendre trucs fàcils per a diferenciar arbres i arbustos mediterranis, els assistents podran identificar els residus més habituals dels excursionistes. Els interessats a participar poden realitzar la seua inscripció a través d’ https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeyT2UKzoUYT_ehsgMf3eyFJ-0vBVRWtarRVljAg58lXDJVOQ/viewform.

Pujar