22 d’octubre de 2020 22/10/20

Benicàssim trasplanta les tres palmeres de la platja Heliòpolis

Benicàssim trasplanta les tres palmeres de la platja Heliòpolis - (foto 1)
  • Els tres exemplars s'han traslladat a 300 metres de distància i demà es treballarà a anivellar la zona d'arena situada enfront dels apartaments Atlanta

MÉS FOTOS
Benicàssim trasplanta les tres palmeres de la platja Heliòpolis - (foto 2)
Benicàssim trasplanta les tres palmeres de la platja Heliòpolis - (foto 3)
Benicàssim trasplanta les tres palmeres de la platja Heliòpolis - (foto 4)

L'Ajuntament de Benicàssim ha procedit aquest matí a reubicar les tres palmeres que es trobaven localitzades a la platja Heliòpolis, enfront dels apartaments Atlanta. Durant el matí s'ha treballat en el trasplantament dels tres exemplars els quals, amb una màquina, han sigut traslladats per l'arena fins a la seua nova ubicació, a uns 300 metres de distància del seu lloc inicial, en la mateixa platja Heliòpolis. Com ha explicat la regidora de Platges i Medi Ambient, Elena Llobell, “en aquests moments aquestes tres palmeres no corrien perill de caiguda perquè ara només hi havia un 20% de les arrels d'una de les palmera a l'aire”. No obstant això, “en previsió que puga haver-hi marees que facen desgast, deixen més arrels a l'aire i provoque la caiguda de les palmeres, i fins i tot puguen morir, s'ha dut a terme el trasllat de les palmeres juntament amb tota la mota de terra perquè puguen arrelar”.

Els arbres s'han traslladat un a un a uns 300 metres de distància direcció Eurosol, “en un espai que hi havia dutxa i llavapeus i no tenia oasi de palmeres”, ha continuat explicant l'edil.

Després d'aquests treballs, durant el dia de demà divendres es procedirà a l'anivellament del terreny on es trobaven les palmeres, lloc en el qual els corrents de la mar han creat uns grans escalons d'arena que dificulten l'accés a la platja. Així, per recomanació de la Direcció General de Costas, es rebaixarà el nivell de pendent perquè es mantinga la mateixa orografia que en la resta de la platja.

Així i tot des del consistori incideixen en què en aquesta zona de la platja la mar entra més en l'arena que en altres zones “pel que no sabem si en un pròxim temporal tornarem a tindre problemes”. Per aquest motiu l'Ajuntament de Benicàssim sol·licita a Costas un estudi que determine la manera d'actuar a la platja Heliòpolis per a poder millorar aquesta part del litoral sud del municipi. Com va explicar l'alcaldessa, Susana Marqués, “el canvi de direcció dels corrents marins ve agreujant la regressió de la platja Heliòpolis i per això necessitem conéixer de manera definitiva com podem actuar i comptar amb el permís necessari per a poder donar solució a llarg termini”.

Pujar