elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim sol•licitarà a l'Estat la declaració de zona afectada greument per les tempestes

Benicàssim sol•licitarà a l'Estat la declaració de zona afectada greument per les tempestes
  • El consistori està avaluant els danys materials que han produït les pluges torrencials del passat diumenge 29 d'agost

MÉS FOTOS
Benicàssim sol•licitarà a l'Estat la declaració de zona afectada greument per les tempestes - (foto 2)
Benicàssim sol•licitarà a l'Estat la declaració de zona afectada greument per les tempestes - (foto 3)
Benicàssim sol•licitarà a l'Estat la declaració de zona afectada greument per les tempestes - (foto 4)

L'Ajuntament de Benicàssim sol·licitarà la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil a conseqüència de les pluges torrencials registrades diumenge passat.

Així ho ha comunicat l'alcaldessa, Susana Marqués, durant el matí de hui en la qual, a poc a poc, el municipi va recobrant la normalitat després de les intenses pluges que van arribar a aconseguir els 147 litres/m² en tot just una hora i el que ha comportat a ser el mes d'agost més plujós en el municipi, des que es té registre de dades. “La quantitat de pluja registrades en tan curt espai de temps va provocar un col·lapse amb el consegüent alçament de trapes de clavegueram que, en alguns punts, va arribar a danyar el ferm de la via pública amb el consegüent desbordament de l'aigua en superfície”, ha explicat Susana Marqués durant la visita realitzada aquest matí a les zones més afectada al costat del president de la Diputació Provincial de Castelló, José Martí, la Directora Territorial de Presidència de la Generalitat, Eva Redondo, el diputat provincial del Consorci de Bombers, Abel Ibáñez, i membres de la corporació municipal, els qui han visitat les zones afectades, com carrer Fondo, el carrer Sigalero i el carrer Pou dels Andreus, entre altres, així com el passeig marítim on han pogut comprovar els danys materials ocasionats.

L'alcaldessa ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania “perquè tots els dispositius continuen actius per a poder restablir com més prompte millor la normalitat i des de la lleialtat institucional que caracteritza a les tres administracions que som ací representades, Generalitat Valenciana, Diputació de Castelló i Ajuntament sabem que comptem amb un gran equip de professionals per a atendre qualsevol eventualitat o incidència com la viscuda”. Per part de la Diputació de Castelló i de la Generalitat Valenciana, s'han compromés a posar a disposició tots els recursos necessaris per a col·laborar en la recuperació de la normalitat al més prompte possible.

Des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló s'ha donat per finalitzats la totalitat dels serveis d'acovardisca sol·licitats. I finalment s'han atés 66 serveis dels 4 van ser rescats i la resta acovardisques, principalment de garatges i soterranis.

En aqueixa ajuda per part d'altres administracions, l'Ajuntament de Benicàssim sol·licitarà dijous que ve a través d'un ple extraordinari la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil, que equival al que comunament es coneix com a zona catastròfica. La sol·licitud anirà dirigida al Ministeri d'Interior i Ministeri d'Hisenda i Funció Pública els qui són els competents per a proposar aquesta declaració al Consell de Ministres per a la seua posterior aprovació.

Quant als danys materials ocasionats, el consistori està quantificant els registrats en la via pública i en tot el litoral. Entre els vials afectats destaca el carrer Fondo. En aquest punt es canalitzen part de les aigües procedents del Barranc de Sigalero a través d'un canal de secció rectangular. Durant el moment de major precipitació el canal va entrar en càrrega i a causa d'això es va alçar la reixa de captació, a més de deteriorar-se el ferm del carrer. El carrer Sigalero, la zona de l'avinguda Barranquet en urbanitzacions i camins de serveis paral·lels a l'autopista i el ferrocarril són uns altres dels vials afectats que se sumen a la deterioració en tot el litoral ja que el temporal ha alçat gran part del mobiliari com a dutxes, llavapeus i passarel·les d'accés.

Benicàssim Belle Époque

A conseqüència del temporal, la Regidoria de Turisme ha suspés les activitats de cinema a la platja programades per a hui 30 d'agost i el dimarts 31 d'agost, emmarcades dins de la desena edició de Benicàssim Belle Époque. Així mateix, si les condicions meteorològiques ho permeten, l'exposició “Miradas” es podrà visitar en el passeig Pilar Coloma a partir del dimecres. Afegir que també s'ha suspés l'activitat infantil “El Tresor de la Torre de Sant Vicent” prevista per al dimarts 31 i romandran tancades durant el hui i demà les oficines de turisme de Torre de Sant Vicent i Heliòpolis i el Centre d’Interpretació Torre de Sant Vicent.

Pujar