elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim reitera a la Conselleria la necessitat d'autoritzar vols amb drons per a reforçar els tractaments contra els mosquits

Benicàssim reitera a la Conselleria la necessitat d'autoritzar vols amb drons per a reforçar els tractaments contra els mosquits
  • El consistori intensifica els tractaments en les zones urbanes “però només des de la col·laboració entre administracions podrem combatre aquesta plaga que tant ens preocupa”

L'Ajuntament de Benicàssim reitera a la Conselleria la necessitat d'incorporar la utilització de drons per a poder atallar la proliferació de mosquits en les zones de difícil accés a través dels mitjans terrestres. Com explica l'alcaldessa, Susana Marqués, “els tractaments que realitzem de manera terrestre han de ser reforçats pels tractaments aeris per a aconseguir amb això una major efectivitat; cosa que venim reclamant a la Generalitat, perquè només des de la col·laboració entre administracions podrem combatre aquesta plaga que tant ens preocupa”. En aquest sentit, després de la realització durant aquest dijous de tractaments aeris per part de la Diputació Provincial de Castelló en la zona del Quadre de Santiago de Benicàssim, “i a l'espera de comprovar els resultats d'aquesta fumigació aèria, reiterem la sol·licitud per a poder incorporar l'ús de drons en la zona delimitada per part de la Generalitat com és l'aiguamoll del Quadre de Santiago, és a dir, en l'àrea catalogada com a zona protegida.

L'autorització per al tractament aeri en el terme municipal de Benicàssim circumscriu únicament la zona de l'aiguamoll del Quadre de Santiago catalogada com a zona protegida, i susceptible d'acumular i retindre aigua estancada, en una superfície aproximada de 70 hectàrees. Així mateix, i tal com marca la directiva europea aquest tipus de tractaments s'han d'aplicar complint amb l'àrea de seguretat mínima de 50 metres de distància d'habitatges i edificacions, així com parcs i jardins públics, camps d'esports i àrees d'esbarjo, àrees escolars i de joc infantil i centres d'assistència sanitària.

Quant als tractaments que duu a terme el consistori, des que es registraren les primeres pluges el mes de març s'han anat realitzant un mínim de dues actuacions setmanals, “i fins a la setmana passada ho teníem tot bastant ben controlat, però les últimes fortes pluges ha provocat l'emmagatzematge de major quantitat d'aigua en les zones inundables”, ha comentat la regidora de Sanitat, Vanessa Batalla. Davant l'elevada presència de larves en primers estats, s'ha procedit a aplicar un tractament larvicida intensiu en totes les zones urbanes “i durant aquests dies s'ha actuat amb dos canons nebulitzadors i cubes polvoritzadores per a poder atallar com més prompte millor el problema”.

Els tractaments continuaran intensificant-se “i mentre s'intenten minimitzar les molèsties, es recomana a la població limitar les activitats en exterior durant les primeres hores del dia i últimes hores de la vesprada, període de major activitat dels mosquits, especialment en la zona del Quadre de Santiago”, ha afegit Batalla.

Així mateix, des del consistori recorden que la col·laboració ciutadana és fonamental perquè els tractaments i els treballs de control siguen més efectius. Dins d'aqueixa col·laboració ciutadana s'inclou la vigilància especialment de les piscines, però també embassaments, tolls, bidons, pneumàtics, jardineres i recipients en general, ja que les larves de mosquit es crien en aquests punts. En el cas de les piscines, es deu clorar i en el cas de localitzar aqueixos xicotets tolls s'han d'assecar, abocar lleixiu o cobrir amb mosquiteres.

Per a sol·licitar informació així com per a avisar de la detecció de focus de mosquits es pot cridar a l'Ajuntament (964300962) a l'àrea de Sanitat (Extensió 230) o bé al Servei d'Informació al Ciutadà (SIC).

Pujar