elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim recupera 50.280 kg de vidre en la campanya de Ecovidrio ‘Festes amb ressò’

Benicàssim recupera 50.280 kg de vidre en la campanya de Ecovidrio ‘Festes amb ressò’
  • El municipi rep un guardó en vidre que reconeix la implicació de la ciutadania i els seus festers per a aconseguir unes festes més sostenibles

  • La campanya de sensibilització amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància del reciclatge dels residus d'envasos de vidre va tindre lloc en les passades festes

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, i l'Ajuntament de Benicàssim han aconseguit recuperar 50.280 kg de vidre durant el transcurs de la campanya de sensibilització “Festes amb ressò”, que es va desenvolupar durant les passades festes patronals. La iniciativa tenia com a objectiu superar la taxa de reciclatge de vidre proposada per Ecovidrio durant el mes de gener respecte al mateix període de l'any anterior. Benicàssim ha superat el repte en aconseguir incrementar aquesta taxa.

D'aquesta manera, s'alça amb el guardó ‘Festes amb ressò’, que reconeix la implicació en la campanya de la ciutadania i els seus festers per a aconseguir unes festes més sostenibles.Per a reforçar la campanya, educadors ambientals van visitar el municipi i van recórrer les principals zones on té lloc l'activitat festera per a informar els festers del repte plantejat. Així mateix, animaven a la ciutadania a reciclar vidre i a participar en jocs i reptes a canvi d'una exclusiva motxilla amb el disseny de la imatge de la campanya.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors. Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcín – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s'estalvia energia.

Pujar