elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim es puja al tablao amb el Flamenc Fusió Gastro Festival

Arxiu
Arxiu
 • Del 8 al 12 d'octubre, artistes de primer nivell en el panorama musical participaran en aquest esdeveniment que es recupera després de la pandèmia

MÉS FOTOS
Benicàssim es puja al tablao amb el Flamenc Fusió Gastro Festival - (foto 2)
Benicàssim es puja al tablao amb el Flamenc Fusió Gastro Festival - (foto 3)
Benicàssim es puja al tablao amb el Flamenc Fusió Gastro Festival - (foto 4)

Benicàssim combinarà flamenc i gastronomia del 8 al 12 d'octubre amb una nova edició del Flamenc Fusió Gastro Festival, una cita amb la música flamenca més actual del panorama nacional.

Així, després d'un any sense celebrar aquest festival, aquesta ciutat del litoral castellonenc recupera una cita amb el flamenc. 

Falete, Manzanita, L'Hongaresa, María Terremoto i Victoria Amador es pujaran als tablaos de Benicàssim per a portar el millor art espanyol. Així mateix, se celebrarà l'II Recital Flamenc: Des de Jerez José ‘Mijita’ i la I Trobada de sevillanes, amb exposició i tallers.

Per a evitar aglomeracions i afavorir el trànsit de vehicles, s'han preparat dos escenaris: El Tablao i Alegries.

Així, el principal serà El Tablao i albergarà les actuacions principals de cada jornada. Aquest escenari estarà situat en l'avinguda Joan Carles I, on ja es va celebrar el Benicàssim Blues Festival.

El segon escenari, anomenat Alegries, se situarà en la Plaça de les Corts Valencianes allí es realitzaran tallers, exhibicions flamenques i l'acte de clausura amb l'II Recital de Cante i Ball ‘De Jerez a Benicàssim’.

Enguany, com a novetat el recinte situat en l'avinguda Joan Carles I acollirà la Fira Flamenca, un espai on s'exposaran diferents accessoris relacionats amb el flamenc com a moda o instruments musicals.

Fusió gastronòmica

A més de la música, el cante i el ball, el sector hostaler de Benicàssim s'ha implicat en el festival i oferirà una oferta gastronòmica i una ambientació concorde a la temàtica flamenca. De fet, els horaris de les actuacions s'han programat perquè es puga gaudir de la gastronomia dels locals de Benicàssim.

En aquest festival s'han tingut molt presents els grups locals, que seran els encarregats de les actuacions del migdia i de la vesprada en l'escenari Alegries.

Programació

La programació del Flamenc Fusió Gastro Festival és la següent:

Divendres 8 d'octubre

 • 20.00 hores. Concert de María Terremoto. Escenari El Tablao. Es tracta d'una de les veus més rellevants del flamenc espanyol, premiada en el 2019 segons la prestigiosa guia del flamenc Flama, com l'artista amb més repercussió.

Dissabte 9 d'octubre

 • 12.00 hores. Actuacions de grups locals. Escenari Alegries.
 • 17.00 hores. Taller de flamenc infantil amb l'actuació de Victoria Amador ‘La Rossa d'Antequera’, una jove promesa del flamenc i considerada com una de les artistes emergents del flamenc nacional. 
 • 19.00 hores. Actuacions de grups locals. Escenari Alegries.
 • 23.00 hores. Concert de La Húngara. En el Teatre Municipal Francesc Tàrrega.

Diumenge 10 d'octubre

 • Trobada de sevillanes amb un grup rocker i visita de diferents associacions flamenques.
 • 17.00 hores. Actuacions en l'escenari Alegries.
 • 20.00 hores. Concert de Falete. Escenari El Tablao.

Dilluns 11 d'octubre

 • A la vesprada i nit, actuacions en l'escenari Alegries.
 • 23.00 hores. Actuació de José Ortega Manzanita.

Dimarts 12 d'octubre

 • Actuació d'un grup local en l'escenari Alegries.
 • II Recital de cante i ball ‘De Jerez a Benicàssim’ amb l'actuació de José Mijita
Pujar