26 de setembre de 2020 26/9/20

Benicàssim programa teatre per a conscienciar sobre la igualtat

Benicàssim programa teatre per a conscienciar sobre la igualtat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Benicàssim programa teatre per a conscienciar sobre la igualtat - (foto 2)

  Alumnes i professors del Centre Educatiu Mediterráneo de Benicàssim participaran en primera persona de la campanya “Tots els 25 són 25 de novembre” de la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Benicàssim. Ho faran divendres que ve 25 d'octubre amb la representació de l'obra de teatre Noche en Verona, en què van treballar durant sis mesos els de primer de Cicle Formatiu Superior d'Administració i Finances. L'obra de Juan Pedro Sánchez Landete (Chipi), amb versos de William Shakespeare i David Gutiérrez (Picolo), tindrà lloc en l'Espai de la Música Mestre Vila a les 19.30 hores.

  Com explica el professor de FP del centre i director de teatre, Juan Pedro Sánchez Landete (Chipi), per a l'assignatura de Comunicació i Atenció al Client es va optar per una representació teatral com a forma per a avaluar la segona i tercera avaluació del curs passat. La decisió s'ha vist plasmada ara en l'obra de teatre Noche en Verona que, com Chipi comenta, “és la història de Romeu i Julieta moderna en què Romeu és masclista i tant Julieta com la resta d'actors secundaris li fan veure, en vers, que una persona així ho perd tot”.

  El procés creatiu de l'obra de teatre es va allargar durant sis mesos, temps en què els alumnes han treballat el tema de la igualtat i s'ha incidit en el rebuig de la violència verbal i al micromasclisme.

  Quant a l'elenc que conforma Noche en Verona, els alumnes Tomás i Judit interpretaran divendres que ve 25 Romeu i Julieta, mentre que els actors secundaris són Margarit, Miguel, Elisabet, Amaia, Spuad, Franco i Mercedes, Souad i Franco, mentres que Leti és la vocalista i Roberto l'encarregat de la música. En aquest punt destacar la participació de Mercedes Soria, directora del centre educatiu, qui té un paper secundari en l'obra. Però, com afig Juan Pedro Sánchez, “l'activitat ha sigut possible gràcies a la implicació de tot el centre”. Així, tots els que conformen el Centre Educatiu Mediterrani oferiran als veïns de Benicàssim una obra de teatre que es representarà en la Casa Rural Verona i en la que la igualtat serà l'eix de tot.

  Tallers d'Isonomia

  A més de l'obra de teatre, la Fundació Isonomia també estarà present dins de la campanya “Tots els 25 són 25 de novembre” i en aquest cas els dies 24 i 25 d'aquest mes d'octubre s'impartiran els tallers “Apunta’t al bon rotllo” dirigits als alumnes de l'IES Violant de Casalduch, amb l'objectiu de potenciar el desenvolupament d'altres maneres alternatives de relacionar-se sexualment i afectivament, que s'aparten dels models violents.

  Pujar