elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim posa fi a les festes en honor a Sant Antoni Abad i Santa Àgueda

Benicàssim posa fi a les festes en honor a Sant Antoni Abad i Santa Àgueda
  • El municipi ha albergat durant una setmana una programació adaptada a les mesures sanitàries establides

Benicàssim posa fi hui a les festes patronals en honor a Sant Antoni Abad i Santa Àgueda. Durant una setmana, el municipi ha albergat tota una sèrie d'actes que s'han programat seguint les mesures i recomanacions sanitàries establides per la Generalitat Valenciana. A les portes de la fi de les festes, l'alcaldessa, Susana Marqués, comenta que “han sigut unes festes condicionades a les condicions sanitàries establides i que ens han permés recuperar els actes més emblemàtics que formen part de les nostres tradicions més arrelades, com La Coqueta”. L'alcaldessa ha afegit que “la seguretat ha prevalgut en els actes que s'han desenvolupat en espais oberts, amb aforaments controlats i totes les mesures requerides”.

Dins de l'ampli ventall d'activitats programades durant aquesta setmana, el regidor de Festes, Arturo Martí, destaca que “la tradició ha sigut present des del trasllat de l'estendard fins a l'actuació de l’Agrupació Folklòrica El Cremaller el dissabte a la vesprada, i aqueixa tradició s'ha conjugat a la perfecció amb els actes infantils, els festejos taurins, la música i la cultura”. Una programació pensada per al gaudi de tots els públics i entre els assistents als actes no han faltat les reines de les festes Carla Soriano González i María Eixau Sanz, i les dames Andrea Martí García, Emma Badenes Llorens i Alicia Pallarés Hernández.

Afegir que als actes celebrats aquests dies se suma l'homenatge a Tomás Alejandro Tárrega, més conegut com ‘Tomaset’, ramader de Benicàssim que va morir aquest divendres. Les reines i dames de les festes, van ser les encarregades de depositar un ram de flors en el toril abans de l'eixida del primer cap de bestiar previst en el festeig taurí de la vesprada del dissabte i, després d'això, els assistents van guardar un minut de silenci en record del tan volgut i benvolgut veí de Benicàssim. Així mateix, els col·laboradors taurins i els ‘rodadors’ van lluir un crespó negre en senyal de dol i respecte per ‘Tomaset’.

Per a l'última jornada festiva, la plaça de bous portàtil ha obert les seues portes aquest migdia amb el tancament i prova de vaques de la ramaderia d'Iván Miró “Bous de la Ribera”, i aquesta vesprada serà el torn del festival taurí, amb la prova de huit bous de concurs de les ramaderies de Jaime Tárrega “Lucas”, Javier D. Tárrega “El Gallo”, Iván Miró “Bous de la Ribera”, Germán Vidal, “La Espuela”, “Hermanos Bellés”, Alberto Garrido i “Alba Atenea”.

La programació continuarà amb la representació de l'obra “Estocolm” a càrrec del grup de teatre Carabau en el Teatre Municipal Francisco Tárrega i a les 21.00 hores un castell de focs artificials en l'avinguda Barcelona posarà el colofó a les festes patronals a Benicàssim.

Pujar