elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim obrirà la prolongació de la CV-149 el pròxim cap de setmana

Benicàssim obrirà la prolongació de la CV-149 el pròxim cap de setmana
  • Els últims treballs del vial, que serà especialment útil per als veïns de la zona sud i urbanitzacions, se centren en l'enllumenat i jardineria

Benicàssim obrirà al trànsit la prolongació de la CV-149 a partir del pròxim cap de setmana. “La prolongació de la CV-149 és una realitat en el termini previst, els treballs ja estan arribant a la seua fi i a partir de l’últim cap de setmana d'octubre es podrà circular per la nova connexió entre Benicàssim i Castelló. Aquesta obra és un dels compromisos que adquirim amb els veïns de Benicàssim i suposarà una clara millora en l'accessibilitat, la seguretat viària i mobilitat a Benicàssim, especialment per als residents en la zona sud i a les urbanitzacions de muntanya”, ha ressaltat l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, a pocs dies de l'obertura del vial.

La primera edil ha continuat dient que “estem molt orgullosos que aquesta infraestructura, a més de demandada i necessària per a la ciutat, siga sostenible, perquè en el seu disseny i construcció s'han reutilitzat materials preexistents, reduint així la petjada de carboni en la seua execució”. En aquest sentit, “l'estalvi d'emissions reforça el nostre compromís per una ciutat més sostenible, apostant per la conservació del nostre entorn”.

Les obres de prolongació de la CV-149 destaquen per la seua aposta per la sostenibilitat ja que ha permés a Benicàssim ampliar la seua petjada verda en reduir 297 tones de CO₂. Aquesta dada s'ha extret de l'estudi realitzat per l'empresa adjudicatària quant a la disminució de la petjada de carboni, comparant les emissions produïdes entre la solució que ha executat l'Ajuntament, mitjançant la reutilització d'àrids existents, i els mètodes tradicionals.

En aquest estudi s'han contemplat les emissions que es van produir a causa del transport (tant de terres existents a abocador com de subministrament de sòl seleccionat de préstec, llast artificial de pedrera i mescles bituminoses), les emissions produïdes en la producció d'aquests materials i la seua posterior posada en obra. “El nostre compromís amb el medi ambient ens porta a implementar accions diàriament per a mitigar els efectes del canvi climàtic. Aquesta acció és un pas més en la nostra estratègia per a aconseguir els objectius als quals ens vam comprometre en adherir-nos a la Xarxa d'Entitats Locals per a l'Agenda 2030 i en el compliment d'Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha afegit l'alcaldessa.

La prolongació de l'autovia, que serà especialment útil per als veïns de la zona sud i d'urbanitzacions, té una extensió d'uns 620 metres, comptarà amb quatre carrils (dos per sentit), un carril bici, i a partir del pròxim cap de setmana connectarà la coneguda com a rotonda de la Paella amb l'avinguda Mohíno. Una vegada finalitzats els treballs de pavimentació del vial i de la nova rotonda, ja s'ha procedit a pintar tota la senyalística i durant aquests dies previs a la conclusió de l'obra s'estan realitzant labors d'enllumenat i jardineria.

Pujar