elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim insta al Consell la seua inclusió en els plans de fumigació amb vols aeris

Benicàssim insta al Consell la seua inclusió en els plans de fumigació amb vols aeris
  • Després de les fortes pluges registrades, l'ajuntament continua amb el reforç diari de tractaments larvicides i adulticides

MÉS FOTOS
Benicàssim insta al Consell la seua inclusió en els plans de fumigació amb vols aeris - (foto 2)

L'Ajuntament de Benicàssim insta al Consell la seua inclusió en els plans de fumigació amb vols aeris per a poder frenar la propagació de mosquits.

Les brigades de control de mosquits actuen de manera periòdica durant tot l'any i de manera preventiva en diferents punts del terme municipal de Benicàssim per a poder atallar qualsevol focus d'insectes que puguen registrar-se. No obstant això, després de les fortes pluges registrades la setmana passada, a través de l'empresa encarregada de les labors de fumigació s'han reforçat els tractaments amb una planificació especial i incidint en les zones entollades de la zona sud. Com comenta l'alcaldessa, Susana Marqués, “des de l'Ajuntament de Benicàssim estem realitzant tots els tractaments que des de la Conselleria tenim autoritzats i en aquest punt lamentem que les fumigacions aèries per a frenar la propagació de mosquits manquen d'autorització a Benicàssim, obviant amb això la seua responsabilitat després d'haver declarat el Quadre de Santiago com a aiguamoll”.

Dins del pla municipal de reforç per a atallar la presència de mosquits, durant la jornada d'ahir es va actuar en la zona sud mitjançant un canó nebulitzador “que utilitza un producte insecticida autoritzat per al control del mosquit adult en zones exteriors”, ha explicat la regidora de Sanitat, Vanessa *Batalla, qui ha continuat dient que “durant tota la setmana s'estan aplicant, i continuaran aplicant-se, tractaments larvicides i adulticids”. Així mateix, durant la jornada del dissabte s'actuarà en primera línia de platja de la zona sud, com a avinguda Ferrandis Salvador, Doctor Fleming i carrer Bassot, entre altres vials, incidint en embornals, escocells i passos subterranis.

A més d'això, el dilluns està programat el treball coordinat entre Benicàssim i Castelló en el Camí La Ratlla per a incrementar l'efectivitat de les actuacions. “També hem sol·licitat a la Diputació Provincial de Castelló que actuen en zones rústiques i hem d'actuar totes les administracions de manera coordinada per a atallar la presència d'aquests insectes, sent aquest un assumpte de salut pública”, ha afegit l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

Finalment, des de l'Ajuntament de Benicàssim es fa una crida a la col·laboració ciutadana perquè vigilen en les seues llars que no hi haja cap punt d'acumulació d'aigua estancada que puga donar lloc a un focus. En aquest sentit, es recomana buidar els recipients que han pogut retindre aigua de les últimes pluges per a evitar la proliferació d'aquests, una mesura molt eficaç en zones enjardinades i en parcel·les particulars.

Pujar