elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim inicia un cicle de visites didàctiques sobre gestió de residus dirigides a l'alumnat de Primària

Benicàssim inicia un cicle de visites didàctiques sobre gestió de residus dirigides a l'alumnat de Primària
  • L'ecoparc mòbil instal·lat en la zona sud inicia l'activitat formativa i de conscienciació

MÉS FOTOS
Benicàssim inicia un cicle de visites didàctiques sobre gestió de residus dirigides a l'alumnat de Primària - (foto 2)
Benicàssim inicia un cicle de visites didàctiques sobre gestió de residus dirigides a l'alumnat de Primària - (foto 3)

Dins de l'estratègia empresa per l'Ajuntament de Benicàssim per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, ha iniciat juntament amb Reciplasa una campanya de conscienciació centrada en els més xicotets.

Amb l'objectiu de facilitar el reciclatge als veïns i veïnes del municipi, la regidoria de Medi Ambient i Reciplasa van posar en marxa un ecoparc mòbil per a acostar el servei a la zona sud del municipi el passat mes de juny. A més del servei, a partir d'aquest mes comencen activitats formatives i de conscienciació dirigida als escolars de Benicàssim. El cicle de visites didàctiques en l'ecoparc mòbil s'ha iniciat hui amb alumnat de Primària del Col·legi Liceo. “Aquesta activitat pretén incidir en la importància de l'educació ambiental dels més xicotets perquè a través de les xarrades es fomente la cultura del reciclatge des d'edats primerenques, amb l'objectiu que els escolars comprenguen la importància de la cura del seu entorn”, ha destacat l'alcaldessa, Susana Marqués.

“Mitjançant activitats lúdiques, jocs i tallers des de Benicàssim estem impulsant accions perquè els més xicotets prenguen consciència mediambiental, per a això també és fonamental no només el paper que desenvolupem les administracions o entitats com Reciplasa impulsant accions com la de hui, sinó també és imprescindible la col·laboració de les famílies, els col·legis i els professors, perquè a poc a poc puguem reforçar valors i la consciència per la cura del medi ambient”.

L'alumnat de 1r de Primària del Col·legi Liceo ha sigut el primer centre educatiu de Benicàssim a assistir a la formació en l'ecoparc mòbil que s'instal·la un dijous de cada mes, al qual li seguiran noves jornades formatives per a alumnes dels centres escolars del municipi.

Els menors s'han desplaçat a la zona acompanyats pels seus tutors i professors i, de la mà de professionals de Reciplasa i dels controladors i tècnics mediambientals de l'Ajuntament de Benicàssim, han conegut totes les possibilitats que ofereix l'espai per a la gestió de residus. Els regidors Elena Llobell, Rosa Mari Gil i Carlos Díaz han acompanyat al director tècnic de Reciplasa, Fernando Albarrán, durant la primera visita didàctica. Aquesta formació continuarà en els pròxims mesos perquè l'alumnat dels centres educatius del municipi coneguen el gran nombre de residus que es poden depositar.

L'ecoparc mòbil situat en la zona sud del municipi té un horari de servei de 10 a 14 hores i de 15 a 19 hores i estarà operatiu un dijous de cada mes fins al mes de maig del 2022, “amb l'objectiu posat a facilitar una eina continuada a la ciutadania i permetre així que de manera gratuïta puga depositar els residus i garantir el seu correcte tractament” ha indicat l’edila, Elena Llobell.

Aquest centre de recepció de residus permet el depòsit de més de 40 tipus com a tubs fluorescents, bombetes LED, telèfons mòbils, medicines caducades i radiografies, entre altres.

L'ecoparc mòbil se situarà en la zona sud els següents dijous: 16 de desembre, 20 de gener, 24 de febrer, 24 de març, 21 d'abril i 19 de maig.

Recordar a més que tots els dijous de l'any Benicàssim disposa d'un altre Ecoparc Mòbil al costat del recinte de mercats (avinguda Joan Carles I) a la disposició de la ciutadania.

Pujar