elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim inicia una campanya per a conscienciar sobre la recollida d'excrements

Benicàssim inicia una campanya per a conscienciar sobre la recollida d'excrements
  • Amb el lema ‘La teua Mascota, La teua Responsabilitat’ la iniciativa contempla el repartiment d'un kit de neteja i higienitzant

MÉS FOTOS
Benicàssim inicia una campanya per a conscienciar sobre la recollida d'excrements - (foto 2)
Benicàssim inicia una campanya per a conscienciar sobre la recollida d'excrements - (foto 3)

Amb motiu de la celebració del Dia del Mundial del Gos hui, dimecres 21 de juliol, l'Ajuntament de Benicàssim inicia una campanya de sensibilització i conscienciació sobre la responsabilitat que comporta tindre una mascota a casa.

Com ha explicat la regidora de Sanitat, Vanessa Batalla, sota el lema La teua Mascota, La teua Responsabilitat, “la iniciativa té com a objectiu principal conscienciar sobre la responsabilitat a l'hora de recollir els excrements i orines de les nostres mascotes, evitant deteriorar el mobiliari urbà i la imatge de la ciutat”.

En aquest sentit, la campanya iniciada hui pretén fomentar les bones pràctiques per part dels veïns i visitants, “contribuint amb això al manteniment dels espais públics i afavorint la convivència i un entorn net”, ha continuat explicant Batalla.

La iniciativa recorrerà durant diversos dies i en diferents punts de la ciutat i consisteix en el repartiment d'un kit de neteja i higienizatnt a més d'un fullet i un imant amb el qual es vol transmetre la importància de la recollida dels excrements i la neteja de la via pública. La campanya comença aquesta vesprada a la platja Heliòpolis, en concret al costat de la Biblioteca de la Mar, on s'instal·larà l'estand informatiu durant dues hores. Els veïns i visitants que s'acosten podran recollir les botelles de plàstic, bosses per a recollir els excrements, un imant i un fullet informatiu. Com ha explicat l'alcaldessa, Susana Marqués, “cada dia són més les famílies que compten amb mascotes i volem afavorir una ciutat amable amb tots. Per això hem habilitat zones d'esplai caní i a partir de novembre podran gaudir de les platges. Per a això, necessitem una convivència sana i responsable”.

Des del consistori recorden que els propietaris dels cans són els responsables de recollir els excrements i netejar els orines i la part de la via pública afectada, així com de depositar els excrements dins d'una bossa de plàstic en un contenidor de fem. Com ha afegit Susana Marqués, “amb un xicotet pas es fa un gran pas per a tot Benicàssim”.

La campanya es traslladarà demà dijous, en horari de 19 a 21 hores, a la zona de l’Eurosol, al costat de l'Oficina de Turisme, mentre que el divendres 23, en el mateix horari, l'estand informatiu estarà situat a la platja Torre Sant Vicent, al costat del Mercat d'Artesania del Torreón en el Passeig de les Arts. Finalment, la primera setmana de campanya finalitzarà el dissabte a la platja Almadrava al costat de l'Aula de Sostenibilitat i Educació Mediambiental, coincidint amb l'activitat “Origen”que albergarà activitats de sensibilització ambiental per a públic infantil i familiar en horari de 17 a 21 hores.

Després de la primera acció en la zona de la platja, està prevista l'ampliació de la campanya a altres punts del municipi perquè tota la ciutadania prenga consciència per mantindre un Benicàssim més net.

Pujar