9 de juliol de 2020 9/7/20

Benicàssim incorpora la carrera d'Autos Bojos al programa de festes de Sant Tomàs

Benicàssim incorpora la carrera d'Autos Bojos al programa de festes de Sant Tomàs - (foto 1)
  • Dotze penyes han confirmat ja la seua participació en l'activitat que se celebrarà el dissabte 28

La regidoria de Festes de Benicàssim ja té concretat el programa per a les festes de Sant Tomàs de Villanueva que se celebraran del 20 al 29 de setembre. L'edil responsable de l'àrea, Arturo Martí, ha donat compte del programa en la comissió informativa celebrada aquest matí. En aquesta, els grups polítics amb representació municipal han conegut les activitats programades per a la setmana festiva i que compta amb novetats.

D'una banda, les penyes del municipi tenen el divendres 27 com a dia reservat per al menjar de germanor, l'espectacle del Gran Premi i el ball de disfresses. Però, a més, enguany les penyes cobraran protagonisme el dissabte 28 amb motiu de la celebració de la primera edició de carrera d'Autos Bojos en la qual, com ha informat Arturo Martí, ja compta amb dotze grups inscrits. L'activitat transcorrerà pels carrers La Corda, Mossén Oliver i la meta estarà en Sant Tomàs i com ha afegit l'edil, “seran els propis participants els que fabricaran artesanalment les actuacions sense motor i esperem que l'activitat, que s'espera molt divertida, tinga bon acolliment”.

Seguint amb les novetats, la Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim i l'Agrupació Folklòrica El Cremaller de Benicàssim s'han unit per a oferir el dissabte 21 un concert i actuació especial que tindrà lloc en la plaça de les Corts Valencianes a les 22.30 hores.

La primera edició de la Preparació del Millor Gin-Tonic de Benicàssim (dilluns 23) i la I Fira de la EducAcción també són novetats per a aquestes festes. Pel que fa a la primera Fira de la EducAcción, la plaça Constitució acollirà el dimecres 25 a partir de les 16 hores tota una sèrie de tallers i jocs a càrrec de Kids&Us Benicàssim, Gimnàs Benisport, Triwy, Kumon, Esmube i Bec. L'edil d'Educació, Rosa Mari Gil, ha comentat que “la fira oferirà tot tipus d'informació de les activitats que els xiquets i xiquetes poden realitzar en horari no lectiu”.

El programa també contempla la primera edició del Festival de Swing Solidari de Benicàssim previst per al dijous 26 i comptarà amb l'actuació de la Big band Saxideria i amb la col·laboració de Castellón Baila.

A més de les novetats descrites, dins del programa no faltaran les exhibicions taurines així com els actes més tradicionals com la missa i processó en honor a Sant Tomàs de Villanueva i la proclamació de la reina infantil, Marina Pauner, i la seua cort d'honor composta per Mara Marqués Fuentes, Andrea Nebot Pallarés, Paula Bellido Fernández, Irene Andrés Folch, Júlia Tafalla Recuero, Elena Barbeito Gómez i Natalia Rodríguez Montroy. Aquest últim acte tindrà lloc el divendres 20 a les 21 hores i amb el qual Benicàssim donarà el tret d'eixida a les festes. 

Pujar