elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim guanya en reciclatge de vidre

Benicàssim guanya en reciclatge de vidre
  • El municipi es posiciona en els primers llocs del rànquing de les iniciatives posades en marxa per Ecovidrio per a fomentar el reciclatge de vidre durant la temporada estival

Un any més, Benicàssim torna a demostrar el seu compromís per la cura del medi ambient a través del reciclatge i la recollida de selectiva d'envasos de vidre. Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, va posar en marxa durant els mesos d'estiu diferents iniciatives per a promoure el reciclatge com el ‘Reto Mapamundi’ i el ‘Movimiento Banderas Verdes’. Per a l'alcaldessa, Susana Marqués, “fomentar la cultura del reciclatge entre la ciutadania i la col·laboració del teixit empresarial de la ciutat mitjançant campanyes informatives i accions formatives, són les peces clau de l'estratègia empresa per l'Ajuntament per a aconseguir un desenvolupament econòmic sostenible per a Benicàssim”. La primera edil ha afegit que “gràcies al treball en equip del consistori, els ciutadans i els hostalers, Benicàssim ha fet un pas més enllà en la transició cap a l'economia circular i en la lluita contra el canvi climàtic, i s'ha convertit en un exemple de reciclatge posicionant-nos en els primers llocs de les classificacions”.

Així, d'una banda, Benicàssim ha sigut premiada en la campanya ‘Reto Mapamundi’ junt altres huit municipis i el premi consisteix en la decoració de diversos contenidors de vidre amb la imatge de la campanya adaptada al municipi. El ‘repte’ es va desenvolupar entre l'1 de maig i el 30 de juny, i va tindre com a objectiu superar la taxa de reciclatge de vidre de les localitats participants respecte al mateix període de l'any anterior. Per a contribuir a aconseguir aquest propòsit, Ecovidrio va instal·lar en les poblacions un iglú decorat amb la imatge de la campanya que recollia elements típics i llocs emblemàtics de la Comunitat Valenciana. “Així mateix, ‘Reto Mapamundi’ va incloure accions de dinamització i sensibilització ambiental durant els dos mesos de duració de la campanya com la presència d'educadors ambientals els qui van fomentar el reciclatge de vidre entre els ciutadans”, ha recordat la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, qui ha afegit que aquesta acció es va sumar a la campanya d'educació ambiental que va desenvolupar el consistori i, a través de quatre educadors ambientals “es va donar un servei de proximitat a la ciutadania, el comerç i les empreses sobre les millors pràctiques en matèria de gestió de residus”.

D'altra banda, Ecovidrio ha impulsat aquest estiu la tercera edició de la iniciativa ‘Movimiento Banderes Verdes’ l'objectiu de les quals va ser guardonar l'esforç dels més dels establiments hostalers i l'activisme del municipi per la sostenibilitat durant l'estiu, especialment quant a la gestió correcta dels seus residus. En aquesta iniciativa, Benicàssim ha quedat en segon lloc entre els municipis participants de la província de Castelló.

Finalment, dins del I Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes, enguany s'han premiat als 9 establiments hostalers per les seues mesures pioneres a favor del medi ambient i el seu activisme en favor de l'economia circular, sent el restaurant Torreón el guardonat a la província de Castelló. El restaurant ha sigut guardonat per la seua gran conscienciació amb el medi ambient, aplicant mesures de sostenibilitat en l'àmbit dels residus i de la gestió alimentària, com la creació d'un hort propi per a proveir-se. A més, també destaca l'ús de tovallons i estovalles ecològiques, així com d'una coberteria de fusta. Al seu torn, destaquen les mesures en favor de l'estalvi d'aigua, com la instal·lació de difusors en les aixetes i els dobles dispensadors en cisternes; sense oblidar les mitjanes d'estalvi i eficiència energètica, entre les quals ha instal·lat llueixes LED, i accions per a regular l'aire condicionat.

Pujar