elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El ple de Benicàssim dona llum verda a la injecció de 730.000 euros per a finançar el vessant social de ‘Reactiva Benicàssim’

El ple de Benicàssim dona llum verda a la injecció de 730.000 euros per a finançar el vessant social de ‘Reactiva Benicàssim’
  • El ple ratifica destinar 203.995,71 euros al Pla d'Ocupació que permetrà contractar a 25 persones durant tres mesos

El ple de l'Ajuntament de Benicàssim ha ratificat la injecció de 730.000 euros destinats al vessant més social del projecte Reactiva Benicàssim que conjumina les mesures impulsades pel consistori per a pal·liar els efectes negatius de la crisi sanitària, econòmica i social derivada de la propagació del Covid-19.

La sessió ordinària, celebrada de nou de manera telemàtica, ha convalidat per unanimitat de tots els grups polítics els decrets d'alcaldia pels quals l'Ajuntament de Benicàssim destina el 20% del superàvit del 2019, el percentatge màxim permés per llei, a finançar despeses d'inversió en matèria de serveis socials i promoció social.

Dins del paquet de mesures incloses en la línia estratègica Benicàssim Empra, l'ajuntament destina 203.995,71 euros al Pla d'Ocupació que permetrà la contractació de 25 persones desocupades per un període de tres mesos. Els llocs a cobrir seran huit ajudants d'operari de brigada d'obres municipal, un operari d'usos múltiples, un formador ambiental, deu educadors ambientals, tres informadors ciutadans/recepcionistes i dos auxiliars administratius per a reforç en la tramitació d'expedients administratius. Tots ells estaran a jornada completa i amb una duració de tres mesos. Per a poder ser beneficiari final d'aquesta ajuda haurà de figurar inscrit com a demandant d'ocupació en el Punt LABORA (antic SERVEF).

L'alcaldessa, Susana Marqués, ha destacat la unanimitat aconseguida en tots els punts aprovats en el ple i ha comentat que “la millor política econòmica és la creació i manteniment de l'ocupació per això es fa més necessari, si cap, afavorir l'ocupabilitat. El Pla d'Ocupació ens permetrà que 25 persones puguen treballar aquest estiu a Benicàssim”.

Seguint amb el vessant social del projecte Reactiva Benicàssim, el ple també ha ratificat la injecció de 460.190,43 euros a l'àrea de Serveis Socials, una inversió destinada a la contractació d'un auxiliar administratiu, per a ampliar el Servei d'Ajuda a domicili, per a ajudar individualitzades no periòdiques o per al Menjar a Casa. Tot això forma part de la línia Benicàssim Et Cuida i “el nostre principal objectiu és garantir els serveis mínims als col·lectius vulnerables i des de l'inici de l'estat d'alarma hem augmentat els recursos en matèria social per a poder cobrir totes les demandes i que la seua situació no s'agreuge”, ha afegit l'alcaldessa. La línia Benicàssim Et Cuida també inclou l'increment del 100% de les subvencions a Cáritas, San Vicente de Paúl i Creu Roja, per la qual cosa l'ajuda total d'aquest 2020 per a les entitats socials locals passa de 30.000 a 60.000 euros.

Recordar que els 730.000 euros ratificats en el ple de hui se sumen als 3 milions d'euros ja aprovats per al programa Benicàssim Dinamitza i destinats a finançar ajudes a autònoms, microempreses i pimes. Per a tramitar aquestes ajudes amb major agilitat, es crearà l'oficina Covid-19 que serà gestionada a través de l'àrea de promoció econòmica i d'ocupació on, una vegada aprovades les bases, podran dirigir-se totes les sol·licituds al programa del qual podran beneficiar-se amb ajudes de fins a 3.000 euros per empresari. Susana Marqués ha afegit que “aquestes ajudes són compatibles amb les quals puguen atorgar-se per altres administracions”.

Pujar