elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim continua amb el pla per a atallar la presència de mosquits en el municipi

Benicàssim continua amb el pla per a atallar la presència de mosquits en el municipi
  • El consistori actua amb un canó nebulitzador i realitza els tractaments autoritzats per la Conselleria en embornals i altres focus

L'Ajuntament de Benicàssim continua amb el pla programat per a atallar la presència de mosquits en tot el municipi, incidint en les zones entollades del Quadre de Santiago. Com explica l'alcaldessa, Susana Marqués, “les pluges que van caure de manera intermitent durant la setmana passada i les altes temperatures registrades aquests dies en el municipi han propiciat, novament, l'aparició d'una elevada quantitat de mosquits en pràcticament totes les zones susceptibles d'acumular aigua. Per això, el consistori continua aplicant un tractament larvicida intensiu en totes les zones urbanes”.

Dins del pla de treball, durant aquesta setmana s'han programat actuacions amb el canó nebulitzador que utilitza un producte insecticida autoritzat per al control del mosquit adult en zones exteriors; també s'actuarà amb un equip per a tractament en embornals i altres focus de presència de mosquits que es poden localitzar en escocells i passos subterranis. La programació per a aquesta setmana també inclou un equip per a desratització.

L'alcaldessa recorda que “des de l'Ajuntament de Benicàssim estem realitzant tots els tractaments que des de la Conselleria tenim autoritzats i lamentem que les fumigacions aèries per a frenar la propagació de mosquits manquen d'autorització en el nostre municipi, obviant amb això la seua responsabilitat després d'haver declarat el Quadre de Santiago com a aiguamoll”.

Així mateix, des de l'Ajuntament de Benicàssim es continua apel·lant a la col·laboració ciutadana “perquè vigilen en les seues llars que no hi haja cap punt d'acumulació d'aigua estancada que puga donar lloc a un focus”, afig la regidora de Sanitat, Vanessa Batalla. En aquest sentit, es recomana buidar els recipients que han pogut retindre aigua de les últimes pluges per a evitar la proliferació d'aquests, “una mesura molt eficaç en zones enjardinades i en parcel·les particulars”, ha finalitzat l'edil.

Pujar