26 de maig de 2020 26/5/20

Benicàssim celebra amb èxit el primer ple telemàticament

Benicàssim celebra amb èxit el primer ple telemàticament - (foto 1)
  • La unanimitat i els agraïments als treballadors durant l'estat d'alarma han centrat la sessió

L'Ajuntament de Benicàssim ha celebrat aquest matí amb èxit el primer ple de manera telemàtica. A les 9.30 hores, hora habitual de les sessions plenàries, els 17 regidors, el secretari i l'interventor municipal han estat connectats per videoconferència i s'ha pogut desenvolupar la sessió sense cap complicació. L'alcaldessa, Susana Marqués, ha comentat que “és un moment històric perquè és el primer ple que se celebra a l'Ajuntament de Benicàssim de manera telemàtica i tot ha sigut possible gràcies al gran treball exercit pel departament d'Informàtica per a habilitar les eines necessàries tant per a la celebració d'aquest ple com perquè l'activitat del consistori no es paralitze durant l'estat d'alarma”. Unes paraules d'agraïment que han sigut compartides per tots els grups municipals i que s'han fet extensives a tot el personal que està treballant per a evitar la propagació del COVID-19 així com per a minimitzar l'impacte que puga tindre aquesta crisi en la ciutadania de Benicàssim.

L'ordre del dia de la convocatòria contemplava l'aprovació d'un paquet de factures i d'una modificació de crèdit destinada al pagament de 26 subvencions a col·lectius representants del teixit associatiu local. Tots dos punts han sigut aprovats per unanimitat dels 17 regidors que conformen la corporació municipal.

D'altra banda, l'alcaldessa ha donat compte al ple de les mesures que ha pres l'Ajuntament de Benicàssim davant la crisi originada per la propagació del COVID-19. Susana Marqués ha anat enumerant les accions dutes a terme des del primer decret que es va aprovar i pel qual es van tancar edificis públics i es van suspendre activitats municipals, passant per les accions en matèria social i dirigides a les persones més vulnerables, el pla extraordinari de neteja i desinfecció en tot el municipi, fins a les mesures fiscals dirigides tant a sectors concrets de la població com a la ciutadania en el seu conjunt. “Des de l'ajuntament continuarem treballant per implementar les ajudes que tenen l'objectiu de minimitzar les conseqüències negatives a nivell econòmic o social que puga ocasionar aquesta crisi a Benicàssim”.

Després de la celebració del ple de hui de manera telemàtica, l'alcaldessa ha confirmat que “ara tenim l'eina necessària per a la celebració d'aquestes sessions comptant amb totes les garanties tècniques i jurídiques” per tant, mentre continue l'estat d'alarma i calga continuar aplicant totes les mesures necessàries per a evitar la propagació del COVID-19 “celebrarem les Juntes de Govern, les Juntes de Portaveus i els plens de manera telemàtica per a seguir amb el ritme diari de treball de l'administració local”, ha finalitzat l'alcaldessa.

Pujar