elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim aprova una ordenança per a regular les activitats en sòl públic

Benicàssim aprova una ordenança per a regular les activitats en sòl públic
  • La norma permetrà destinar espais a l'estacionament de vehicles i a instal•lacions i usos recreatius o d'equipament públic com a esportius i socioculturals

L'Ajuntament de Benicàssim regularà l'ús de sòl públic amb una nova ordenança. El ple ordinari del mes de novembre celebrat hui ha aprovat de manera inicial l'ordenança municipal reguladora d'implantació d'usos eventuals, recreatius i d'equipament públic.

“L'afluència de persones als diferents esdeveniments que s'organitzen durant l'any en el nostre municipi fan regular l'ús de sòl públic per a destinar-lo a estacionament de vehicles, diverses instal·lacions temporals i a l'exercici d'activitats que en situacions ordinàries no tindrien cabuda”, ha explicat l'alcaldessa, Susana Marqués.

A Benicàssim, de manera específica i donades les seues característiques de municipi turístic, l'activitat cultural, musical i el desenvolupament d'activitats comporten a un augment de visitants i alguns esdeveniments com el FIB, el Rototom Sunsplash o el SanSan Festival tenen una gran demanda d'aforament i altres esdeveniments com el Benicàssim Flamenco Fusión Gastro Festival o Benicàssim Belle Époque tenen uns aforaments més localitzats i reduïts, “però tots ells requereixen en major o menor mesura l'emplaçament d'instal·lacions temporals en el domini públic que servisquen de suport a aquestes”.

Aquestes instal·lacions eventuals, d'implantació limitada en el temps, no posseeixen caràcter de permanència i tenen com a objecte enriquir l'activitat lúdic-festiva en l'espai urbà públic, en les ocasions que resulte convenient. La seua instal·lació no podrà prolongar-se per un termini superior a 15 dies.

D'altra banda, la reserva i limitació a la circulació impedeix la normal utilització del viari per a l'aparcament de vehicle, “reduint la dotació d'aparcaments existents; una circumstància que, juntament amb la necessiteu d'habilitar majors dotacions per als visitants exigeix disposar d'extensos territoris per a estacionament que de manera ordinària no es destinen a aquest efecte”, ha explicat el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, Carlos Díaz.

L'ordenança, que ha sigut aprovada de manera inicial per unanimitat de tota la corporació municipal pretén donar suport jurídic a les necessitats d'utilització alternativa de l'espai públic en general i dels sòls vacants necessaris per al desenvolupament dels usos eventuals derivats de les celebracions de festes i esdeveniments que es desenvolupen en el municipi. Així mateix, la nova norma regula la instal·lació de quioscos en el sòl urbà o urbanitzable amb ordenació detallada amb qualificació de via pública.

El ple també ha aprovat mocions institucionals per a reivindicar un finançament just per a la Comunitat Valenciana, per a subscriure la declaració institucional de la Federación Española de Municipios i Provincias (FEMP) amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, així com l'adhesió a la iniciativa “Municipis contra el maltractament”, convertint així a Benicàssim en el primer municipi de la província de Castelló Tolerància Cero, dins de la campanya iniciada per Fundación Antena 3 i Mutua Madrileña. Finalment, també s'ha aprovat una moció per al suport dels compromisos renovats que té el Pacte Europeu de les Alcaldies per al 2050.

Pujar