20 de gener de 2021 20/1/21

Benicàssim acollirà l'última etapa de la Vuelta Castellón Féminas by VCV

Benicàssim acollirà l'última etapa de la Vuelta Castellón Féminas by VCV - (foto 1)

  Benicàssim acollirà l'última etapa de la primera Vuelta Castellón Féminas by VCV que es disputarà del 28 de febrer a l'1 de març i recorrerà part de la província de Castelló. L'alcaldessa, Susana Marqués, i el regidor d'Esports, Arturo Martí, s'han reunit recentment amb la directora de la carrera, Silvia Tirado, per a perfilar l'última i decisiva prova del nou esdeveniment ciclista en la categoria femenina a la província, sent el primer d'aquestes característiques en terres castellonenques.

  Durant tres dies, els millors equips femenins rodaran per territori provincial i serà el diumenge 1 de març quan la carrera tinga Benicàssim com a punt d'eixida i de meta. Com va explicar Silvia Tirado, la Unió Ciclista Internacional (UCI) va autoritzar aquesta nova prova ciclista, que tractarà de comptar amb els millors equips ciclistes i, a més, projectar a la província de Castelló com a espai idoni per a acollir aquest tipus de carreres.  Quant a la participació, hi haurà un total de 22 d'equips professionals de sis corredores cadascun i els Estats Units, Itàlia, França, Bèlgica, Holanda i Alemanya són alguns dels països de procedència dels equips de les ciclistes i, entre ells, està l'equip espanyol World Tour, Movistar Team.

  Les participants hauran de completar un recorregut d'aproximadament 93 quilòmetres de distància i amb més de mil metres de desnivell positiu. I és que durant les tres hores que es preveu que dure la prova, es realitzaran dos ascensos al Desert de les Palmes i que, com afig Silvia Tirado, “és un port tradicional de la zona i no podíem deixar-la fora del recorregut”. L'avinguda Ferrandis Salvador, carrer Sant Tomàs i Gran Avinguda són alguns dels vials pels quals els aficionats al ciclisme podran gaudir de veure rodar a ciclistes professionals nacionals i internacionals.

  L'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha mostrat el seu suport a la nova prova esportiva i ha posat en valor el municipi de Benicàssim com a lloc idoni per a acollir aquest tipus de proves esportives ja que “gràcies a la seua bona climatologia, al fet que conjuga platges i muntanya, el nostre municipi es converteix en un referent per a acollir proves esportives les quals formen part del nostre pla estratègic per a desestacionalizar l'activitat turística a Benicàssim”.

  Afegir que, amb motiu de la primera Volta Castelló Dones by VCV, el ciclisme estarà present durant l'última setmana de febrer i, com ha avançat l'edil d'Esports, Arturo Martí, el consistori amb la col·laboració de l'organització de la prova esportiva, organitzarà alguna activitat relacionada amb aquest esport “que tanta tradició té en el nostre municipi i és de destacar que la Penya Ciclista de Benicàssim porta quasi mig segle pedalant, durant tota la seua trajectòria ha collit importants triomfs i hui dia la seua escola de ciclisme pot presumir d'una bona pedrera”. 

  Pujar