21 de gener de 2021 21/1/21

Benicàssim aborda la rebaixa de la jornada laboral del funcionariat

Benicàssim aborda la rebaixa de la jornada laboral del funcionariat - (foto 1)
  • La Mesa General de Negociació aborda la reducció de l'horari a les 35 hores setmanas

L'Ajuntament de Benicàssim està treballant en una reducció de la jornada laboral del funcionariat i per a això aquest dijous es va celebrar la Mesa General de Negociació. En ella es va posar sobre la taula la reducció de la jornada laboral en 35 hores setmanals ja que, com el regidor de Recursos Humans, Javier Alonso, i l'edil d'Hisenda, Arturo Martí, han incidit en el ple d'aquest matí, "és al que ens hem compromés i pel que continuarem treballant i negociant". Per a continuar treballant en la reducció de la jornada laboral de l'empleat del consistori, els dos edils han comentat que pròximament es convocarà una nova Mesa General de Negociació per a arribar a un acord entre totes les parts presents.

La sessió plenària del mes de novembre també ha abordat una sèrie de mocions com la presentada per l'equip de govern (PP i Ciutadans) per la qual s'ha aprovat iniciar un estudi que permeta que Benicàssim siga reconeguda i integrada en la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables. La proposta ha comptat amb el suport de tots els grups municipals excepte Vox que ha votat en contra. El ple també ha aprovat una moció institucional sobre la necessitat de crear un programa municipal de beques de transport i que, com ha comentat l'edil d'Educació, Rosa Mari Gil, “volem fer un estudi econòmic i administratiu perquè els veïns de Benicàssim que cursen els seus estudis reglats a Castelló puguen optar a una beca de transport, sempre que no puguen realitzar aqueixos estudis a Benicàssim”. L'edil ha afegit que es demanarà a Conselleria ”els informes de compatibilitat amb l'objectiu que no es dupliquen aquest tipus de beques”.

També com a moció institucional s'ha aprovat iniciar la sol·licitud d'un estudi per a la delimitació d'una platja exempta de fum del tabac.

La sessió ordinària d'aquest mes a l'Ajuntament de Benicàssim també ha aprovat el Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals i Pla Local de Cremes amb el que el consistori té l'objectiu d'assentar, amb majors recursos i eines, les bases d'una prevenció d'incendis forestals.

Pujar