elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalde (PSPV-PSOE) denúncia que Benicàssim porta dos anys sense licitar el contracte de subministrament d'aigua

  • El portaveu del PSPV-PSOE de Benicàssim reclama “al govern del PP que traga a concurs la concessió per a garantir la lliure competència i que es proporcione un millor servei i millor preu a la ciutadania”

El portaveu del PSPV-PSOE de Benicàssim, Miguel Alcalde, denuncia que el PP de Benicàssim no ha tret a concurs públic el contracte de subministrament d’aigua potable que va caducar en març de 2019, després d’esgotar totes les pròrrogues possibles. Miguel Alcalde, destaca “la demora del govern del PP de Susana Marqués, que porta dos anys sense gestionar un servei tan essencial i ni tan sols vulga donar el primer pas, que és fer públic l’estudi de viabilitat” i es pregunta “quin és l'interés de no licitar este servei i per què ni PP ni Ciutadans convoquen el concurs: ineptitud o preocupació per l'anunci de nombroses empreses que pensen optar a la gestió”.

L'Ajuntament de Benicàssim ha recorregut a la figura d’obligació de continuïtat d'un servei essencial, amb la qual pot continuar donant el servei la mateixa empresa sense presentar-se a la licitació. Alcalde, explica que “esta decisió es tradueix en que l'empresa no està obligada a fer cap inversió que millore el servei, no es fa un seguiment de fugides d’aigua, només roman la continuïtat del subministrament, i el que és pitjor, no es té en compte el cost de l'aigua de la dessaladora de Cabanes, que assumeix el pressupost municipal i no l’empresa”.

El contracte portava en vigor més de trenta anys. “Qualsevol gestora correcta i sense gens d'interés empresarial haguera preparat els plecs de nova licitació, escripturat les propietats, instal·lacions i pous que passaven a ser propietat municipal i haguera promogut la lliure competència que proporcionara millor servei i millor preu del subministrament d'aigua al nostre municipi, però el govern de Marqués no l'ha fet”, subratlla Alcalde que afegix que “a pesar de nomenar un interventor municipal de la concessió que guiara el procés i va inventariar els béns municipals, les contínues demores per part de l'equip de govern l'han fet jubilar-se sense veure la seua labor culminada. El portaveu socialista es pregunta “si influeix en esta demora i abandó que Susana Marqués treballara per a esta empresa abans de dedicar-se a la política, i si la seua vinculació amb l’empresa, que a més gestiona totalment o en UTE tots els grans contractes de l'Ajuntament de Benicàssim, persisteix i marca la política municipal”.

Miguel Alcalde, destaca que “Susana Marqués sempre arriba tard: la prolongació de l'autovia CV-149, l'obertura del tanatori, la posada en marxa de Vila Elisa, el centre d'atenció a majors…, però en el cas del subministrament d'aigua ens sembla a més preocupant. Reivindiquem que es traga a concurs com més prompte millor i es garantisca la lliure concurrència que permeta dotar a Benicàssim del millor servei de subministrament d'aigua potable possible”.

Pujar