5 de juliol de 2020 5/7/20

La XVII Volta a Peu pels Aljubs inicia la marxa cap a la Festa de la Carxofa

La XVII Volta a Peu pels Aljubs inicia la marxa cap a la Festa de la Carxofa - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La XVII Volta a Peu pels Aljubs inicia la marxa cap a la Festa de la Carxofa - (foto 2)

  La XVII Volta a Peu pels Aljubs de Benicarló que organitza la Penya l'Arjup amb el suport de l'Ajuntament tindrà lloc diumenge 13 de gener. La caminada s'emmarca en la XXVI Festa de la Carxofa i enguany tindrà un recorregut únic de 20 quilòmetres.

  La Penya l'Arjup i la Regidoria d'Agricultura han programat la XVII Volta a Peu pels Aljubs per al proper 13 de gener. Així ho han anunciat el regidor d'Agricultura, Domingo Roca, i el president de la Penya l'Arjup, Andrés Cornelles, que han animat els benicarlandos a inscriure's a un dels actes més multitudinaris de la Festa de la Carxofa, que l’any passat va comptar amb prop de 500 participants.

  La Volta recorrerà alguns dels paratges més tradicionals de Benicarló, amb parada en tres dels aljubs que caracteritzen l'arquitectura popular del camp benicarlando: l'aljub de la Pistola, l'aljub del camí de Càlig  i l'aljub del Puig. En cadascun, es col·locaran cartells explicatius per tal que els participants puguen conèixer la seua història.

  El trajecte comptarà amb quatre punts d'avituallament on els participants trobaran fruita, beguda, pastes dolces, pastissets de carxofa i la imprescindible mistela per a calfar el cos. La jornada començarà a les 8.00 hores al Pavelló Poliesportiu, on l’organització repartirà un got de cremaet per calfar el cos. La marxa a peu sortirà a les 8:30 hores des del Pavelló en busca de l’ermita de Sant Gregori cap a l’aljub de la Pistola. La caminada continuarà pujant cap als Navarros i es desviarà fins al Molló, el punt més alt de la ruta. A continuació es baixarà fins a l’aljub del camí de Càlig i es creuarà el riu Sec fins a l’aljub del Puig. Finalment es tornarà a baixar per arribar al poliesportiu sobre les 13.30 hores.

  Al finalitzar la jornada, els participants podran tastar un plat de la tradicional olleta benicarlanda que prepararà la penya Setrill. El regidor d'Agricultura ha manifestat la seua satisfacció per la realització d’aquesta volta que «ens permetrà viure una jornada de germanor i goig».

  Les inscripcions per a participar en la Volta a Peu pels Aljubs es poden formalitzar fins al 12 de gener en línia a través del web hj-crono.es i de forma presencial a la Piscina Municipal de Benicarló, i Decathlon Vinaròs o a partir del dia 7 de gener a Evasion Esports.

  El preu de la inscripció, que és de 10 euros, inclou la participació, l'assegurança, la camiseta, una bossa, un litre de caldo Aneto, els quatre avituallaments, la degustació de l'olleta i d’un cremaet.

  El regidor d'Agricultura i el president de la penya l'Arjup han subratllat «la col·laboració de totes les empreses privades, associacions, penyes i particulars que fan possible aquesta ruta».

  Per a més informació, podeu consultar la pàgina de Facebook de la Volta a Peu pels Aljubs.  

  Pujar