17 de novembre de 2019 17/11/19

Xaro Miralles crea el ‘Jardi de la Mar’ en una zona molt degradada del litoral sud

Xaro Miralles crea el ‘Jardi de la Mar’ en una zona molt degradada del litoral sud - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Xaro Miralles crea el ‘Jardi de la Mar’ en una zona molt degradada del litoral sud - (foto 2)
  Xaro Miralles crea el ‘Jardi de la Mar’ en una zona molt degradada del litoral sud - (foto 3)

  L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha aconseguit recuperar com a espais públics uns terrenys que estaven abandonats en la zona sud del litoral gràcies al treball desenvolupat pels alumnes de sengles tallers d'ocupació aprovats per la Generalitat Valenciana, sota la denominació ‘Benicarló en Verd’. És el ‘Jardi de la Mar’, en l'entorn de la qual també s'inclouen els nous horts urbans.

  ‘Benicarló en Verd I’ i ‘Benicarló en Verd II’ han suposat una inversió de 390.000 euros del Govern de la Generalitat Valenciana que presideix Ximo Puig per a posar en marxa dos tallers en els exercicis de 2017 i 2018. En el primer s'han format en treballs de jardineria 10 joves desocupats de 16 i 30 anys, i en el segon altres 10 persones, en aquest cas majors de 25 anys, que igualment es trobaven en situació de desocupació. Tots dos tallers compten amb un director i un monitor.

  En consencuencia, amb aquests dos tallers s'han pogut formar cobrant durant 12 mesos un total de 20 persones (10 en 2017 i 10 en 2018). També s'han beneficiat per espai d'un any dos directors i dos monitors. En total, al llarg de dos exercicis 24 persones han pogut tindre una ocupació amb aquesta iniciativa.

  Uns tallers que han sigut possibles gràcies al treball conjunt de l'Ajuntament i de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit cal assenyalar que a part dels 390.000 euros aportats pel govern autonòmic, l'Ajuntament ha contribuït amb altres 80.000 euros.

  Així ho ha explicat Xaro Miralles en el transcurs de la visita que l'Executiva Provincial del PSPV-PSOE ha programat a la ciutat de Benicarló amb motiu de la campanya ‘CONSTRUÏM FUTUR’, amb la qual la direcció del Partit Socialista vol posar en valor la labor desenvolupada pels seus alcaldes i alcaldesses. La primera regidora ha manifestat que amb aquestes actuacions es pretén millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Benicarló, recuperant una zona molt volguda i benvolguda de la nostra localitat”.

  Per la seua part, el secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló, Ernest Blanch, ha manifestat que “Xaro Miralles és una de les noves alcaldesses que en 2015 van accedir al govern municipal per a liderar un canvi progressista sense precedents”. Considera molt important el que ja s'ha fet en el ‘Jardi de la Mar’, “on a més de recuperar per a ús públic uns terrenys que estaven molt degradats i de posar en marxa uns horts urbans, s'ha aconseguit que una sèrie de persones sense ocupació s'hagen pogut formar en treballs de jardineria guanyant un sou durant el seu període de formació”.

  L'alcaldessa ha explicat que vol posar el colofó al procés de millora del litoral sud de Benicarló cedint en breu al Ministeri Per a la Transició Ecològica els terrenys que han de servir per a completar la construcció del paseig des del ‘Jardi de la Mar’ fins al Parador Nacional. En la seua opinió, el Govern d'Espanya hauria d'escometre una actuació que estiga d'acord amb el que s'ha realitzat en la zona que està a l'altura del Parador, on s'ha construït un passeig bla amb passarel·les de fusta i un carril bici.

  A la visita a la zona sud del litoral de Benicarló han acudit, a més de la pròpia alcaldessa, Xaro Miralles, i del secretari general provincial del PSPV-PSOE, Ernest Blanch, la vicesecretària Ruth Sanz; els alcaldes de Rosell, Evaristo Martí (i secretari general comarcal del PSPV-PSOE); Santa Magdalena de Pulpis, Sergio Bou; Torreblanca, Josefa Tena; Càlig, Ernestina Borràs, i Vilafamés, Abel Ibáñez (també integrant de l'Executiva Provincial); els portaveus socialistes de Vinaròs i Alcalá de Xivert, Guillem Alsina i Joan Ronchera; el regidor de Vinaròs, Marc Albella, i els regidors de Benicarló, Ilde Año i Carlos Flos (secretari general de l'Agrupació Local del PSPV-PSOE).

  ocultar
  Xaro Miralles crea el ‘Jardi de la Mar’ en una zona molt degradada del litoral sud
  Pujar