elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Transmet en directe com agredeix, segresta i roba a un home a Benicarló

Transmet en directe com agredeix, segresta i roba a un home a Benicarló
  • El culpable d'aquests greus fets ha sigut condemnat a deu anys de presó

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Castelló ha imposat penes que sumen deu anys i mig de presó a un jove per segrestar un home, agredir-li brutalment i robar-li, fets que va retransmetre en directe en la xarxa social Instagram.

Els fets van ocórrer el 19 de desembre de 2020 en la localitat de Benicarló i en ells van participar també dos menors d'edat, ja jutjats i condemnats en aqueixa jurisdicció.

El judici es va celebrar el passat 16 de maig i la sentència reprodueix els delictes i penes recollits en les seues conclusions definitives pel Ministeri Fiscal, a les quals es van adherir tant l'acusació particular com l'advocada defensora.

Segons es relata en la resolució, el condemnat, de 18 anys d'edat, i dos menors van abordar a la víctima, 31 anys, sobre les 23 hores a la porta del seu domicili de Benicarló amb l'excusa de demanar-li un cigarret.

A continuació, es van colar en l'habitatge, li van emmanillar amb cinta americana en una cadira i van regirar la casa fins que van trobar una cartilla bancària, moment en què van començar a amenaçar-li perquè els acompanyara a un caixer automàtic a extraure diners.

Com la víctima es resistia, van començar a propinar-li colps per tot el cos amb el braç mecànic d'una batedora industrial de ferro, una clau anglesa, un tub metàl·lic i diversos pals de fusta.

Aqueixa situació es va prolongar durant bona part de la matinada. Els agressors van retransmetre les seues accions a través d'un perfil d'Instagram i les imatges van ser visionades per altres joves en la mateixa xarxa social, els qui van alertar a les forces de seguretat.

La Guàrdia Civil va muntar un operatiu que va culminar sobre les 16 hores de la vesprada següent, el 20 de desembre, una vegada localitzada l'habitatge on estaven ocorrent els fets.

Els agents van arrestar als tres sospitosos quan eixien de la casa per a anar al caixer d'una entitat bancària a extraure diners amb la cartilla del perjudicat, qui romania a l'interior del seu domicili i va ser alliberat a continuació.

L'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a l'acusat quatre anys de presó per un delicte de detenció il·legal i a tres anys i mig per un delicte de lesions, ja que la víctima va estar hospitalitzada quatre dies i té diverses cicatrius en la cara de resultes dels colps rebuts.

A més, els magistrats li imposen altres dos anys i mig de presó pel delicte de robatori amb violència i una multa per un delicte de danys, pels desperfectes provocats en l'habitatge de l'agredit.

Finalment, li condemnen també a sis mesos de presó per un delicte contra la integritat moral derivat de la retransmissió en Internet del tracte violent van sotmetre a l'afectat.

L'Audiència no es pronuncia sobre una possible indemnització en haver-se reservat el perjudicat les accions que puga exercitar per aquests fets en la jurisdicció civil. La sentència no és ferma i pot recórrer-se en apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Pujar