29 d’octubre de 2020 29/10/20

El taller d'ocupació 'Benicarló en Verd 2' finalitza amb la posada a punt dels 3.570 metres quadrats del Jardí de la Mar

El taller d'ocupació 'Benicarló en Verd 2' finalitza amb la posada a punt dels 3.570 metres quadrats del Jardí de la Mar - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El taller d'ocupació 'Benicarló en Verd 2' finalitza amb la posada a punt dels 3.570 metres quadrats del Jardí de la Mar - (foto 2)
  El taller d'ocupació 'Benicarló en Verd 2' finalitza amb la posada a punt dels 3.570 metres quadrats del Jardí de la Mar - (foto 3)

  Els 10 alumnes-treballadors han adquirit formació teòrica i pràctica de jardineria per tal de millorar la seua futura ocupabilitat. El projecte ha comptat amb una subvenció de 194.500 euros per part de la Generalitat i amb una aportació de l'Ajuntament de 40.000 euros.

  L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el director territorial del Servef (ara Labora), José Vicente Andrés, i el regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, han participat avui en la cloenda del taller d'ocupació 'Benicarló en Verd 2'. Els 10 alumnes-treballadors, majors de 25 anys, s'han format al llarg d'un any, tant en conceptes teòrics com en pràctics, amb l'objectiu de millorar les seues futures possibilitats laborals. Així, els alumnes han obtingut el certificat de professionalitat de nivell 1 d'«Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria» i el certificat de professionalitat de nivell 2 d'«Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes» -ha explicat el regidor.

  Aquest taller, que ha sigut possible gràcies a una subvenció de 194.500 euros per part de la Generalitat i amb una aportació de l'Ajuntament de 40.000 euros, ha continuat els treballs ja iniciats pels alumnes-treballadors de la primera edició del mateix. Xaro Miralles ha mostrat gratitud i satisfacció pel treball pràctic que els 10 alumnes han dut a terme al Jardí de la Mar i ha afirmat que «amb aquests tallers ocupacionals s'ha aconseguit fer d'aquesta zona un espai públic condicionat que s'ha recuperat en forma de jardí perquè el puguen gaudir tots els ciutadans de Benicarló».

  Per la seua banda, Andrés ha volgut posar en relleu que un dels pilars del projecte de la ciutat de Benicarló «se centra en la consecució d'oportunitats per a la gent que ha patit tant en aquesta crisi econòmica i que aquests tinguen la possibilitat de reciclar-se i d'incorporar-se al mercat laboral». «El que estem fent tant des del Consell, com des de l'Ajuntament és demostrar que els diners públics es poden gestionar d'una forma molt honesta i en favor de la gent».

  El regidor de Promoció Econòmica s'ha mostrat agraït amb la Generalitat Valenciana per les polítiques d'ocupació que porten a terme i ha destacat que «els 10 alumnes-treballadors d'aquest taller han adquirit molts coneixements que els qualifiquen professionalment per a aconseguir una ocupació en bones condicions en el futur».

  Finalment, el director del taller, Emilio Sarrión, ha detallat les actuacions que han dut a terme els alumnes i les alumnes i ha remarcat que «més enllà del projecte en sí, el taller ha valgut perquè es reconega la dignitat i les possibilitats d'ocupació laboral de les persones del nostre entorn».

  El Jardí de la Mar té una extensió de 3.570 metres quadrats, que els alumnes del taller d'ocupació han mantingut i condicionat. En concret, han realitzat treballs de plantació de plantes, poda i sembra. A més han realitzat la instal·lació prèvia per als fanals que es col·locaran en breu i han implantat el reg a tota la zona.

  Més de 180 contractes d'ocupació en els últims quatre anys

  Miralles ha aprofitat la cloenda del taller d'ocupació per a subratllar que «en els últims quatre anys hem dut a terme 5 tallers d'ocupació, tots ells centrats a donar oportunitats a persones amb dificultats per trobar treball, en els joves i en els parats de llarga durada».

  Així, des del 2015, l'Ajuntament ha dut a terme més de 180 contractacions de persones desocupades, 27% de les quals tenen un contracte d'un any i un 83% de 6 mesos o més. La inversió que s'ha fet perquè açò siga possible, ha sigut de més de 2,2 milions d'euros.

  Pujar