26 de gener de 2020 26/1/20

Surten a licitació les obres del Jardí del Mucbe i el condicionament de la tercera fase del camí de la Fossa del Pastor

Surten a licitació les obres del Jardí del Mucbe i el condicionament de la tercera fase del camí de la Fossa del Pastor - (foto 1)

  El projecte del jardí interior del Mucbe completarà al 100% la rehabilitació de l'antic Convent de Sant Francesc, mentre que les obres de reasfaltat del camí de la Fossa del Pastor deixaran completament condicionat un dels vials més transitats pels vehicles agrícoles.

  L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha anunciat avui la licitació de la rehabilitació del jardí interior del Mucbe, un projecte que suposarà el complement definitiu a les instal·lacions de l'antic Convent de Sant Francesc i recuperarà l'esperit de l'hort dels franciscans, la zona que els monjos que habitaven el convent dedicaven al cultiu de plantes, flors i productes per a l'alimentació.

  La rehabilitació, projectada per l'arquitecte benicarlando José Miguel Aicart, s'executarà sobre una zona de 1.900 metres quadrats ubicats a la part posterior del Mucbe, que d'aquesta manera es convertirà en un nou espai cultural per a Benicarló. L'alcaldessa ha destacat que «amb la licitació oberta, l'adjudicació i, per tant, l'inici de les obres està més a prop» i ha subratllat que «guanyarem un espai de relaxació però també d'exposició i de concerts, la qual cosa li donarà un valor afegit a l'antic Convent de Sant Francesc».

  Les obres, que s'inclouen en el Pla Castelló 135 de la Diputació de Castelló, tenen un pressupost de sortida de 163.391,76 euros i les ofertes es podran presentar fins al 28 de febrer a través de la Plataforma de Contractació del Sector Públic. (https://contrataciondelestado.es/wps/poc?uri=deeplink%3Adetalle_licitacion&idEvl=4fg3CSlfsVkuf4aBO%2BvQlQ%3D%3D).

  D'altra banda, Xaro Miralles ha anunciat també l'obertura del procés de licitació del condicionament de la tercera fase del camí de la Fossa del Pastor (entre l'AP7 i la CV-138), que finalitzarà el 25 de febrer i que compta amb un pressupost base de 139.329,03 euros. Miralles ha remarcat que «una vegada acabada aquesta tercera fase, ja tindrem tot el vial arreglat». L'alcaldessa ha recordat que «en aquesta legislatura hem invertit vora 500.000 euros en el condicionament del camí» i ha destacat que «es tracta d'un dels camins rurals més transitats del terme».

  Les ofertes es podran presentar fins al 25 de febrer a través de la Plataforma de Contractació del Sector Públic. https://contrataciondelestado.es/wps/poc?uri=deeplink%3Adetalle_licitacion&idEvl=Kh12yjp16vx7h85%2Fpmmsfw%3D%3D

  Tres licitacions que sortiran en breu

  L'alcaldessa també ha recordat que encara estan en període de presentació d'ofertes les obres d'ampliació del cementeri, que suposaran la construcció de 344 nínxols i 120 columbaris, i que en breu es licitaran «tres projectes molt importants per a aquesta legislatura»: les obres d'urbanització del carrer de València (entre passeig Marítim i doctor Fléming), el bulevard de l'antiga N340 i el subministrament de la gespa artificial per al camp de futbol Àngel 'Pitxi' Alonso (que s'aprovarà avui en la Junta de Govern Local).

  Pujar